Sarhoş etkisi yapan gözlükle sürücülere alkol uyarısı

Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde, alkollü araç kullanmanın doğuracağı sonuçları sürücülere göstermek isteyen trafik ekipleri, sürücülere ilginç bir test yaptı. Sarhoş etkisi yapan gözlüğü takan sürücüler, düz çizgide yürüyemedi, yerdeki topa vuramadı, anahtarı deliğine sokamadı.

Sarhoş etkisi yapan gözlükle sürücülere alkol uyarısı

03-11 Mayıs tarihleri arasında kutlanan 'Karayolu Trafik Güvenliği Haftası' kapsamında İnegöl’de de çeşitli etkinlikler düzenlendi. İnegöl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği tarafından organize edilen kutlamalar kapsamında düzenlenen ilk etkinlikte adliye önünde, Emniyet Müdürlüğü görevlileri ve Salih İbrahim Kırcalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sürücülere çikolata ikram edildi.
Trafik Haftası dolayısıyla yapılan eğitim çalışmaları sırasında alkolün sürücüleri nasıl etkilediği de uygulamalı olarak anlatıldı. Durdurulan sürücülere alkol almış etkisi yapan gözlük takılarak, sonuçları gösterildi. Gözlüğü takan sürücüler ve trafik polislerinin düz çizgide yürüyemedikleri, sabit duran yerdeki topa vuramadıkları, araçların anahtarını kapıdaki yuvaya denk getirmekte ve tokalaşmada dahi güçlük çektikleri gözlendi.

Kaynak: DHA

Çok Okunan Haberler