Satranç ustaları turnuvada ter döktü

Ordu’da 6 ila 60 yaşları arasında 625 satranç severin bir araya geldiği satranç turnuvası büyük ilgi gördü.

Satranç ustaları turnuvada ter döktü

Açılışını turnuvanın da büyükler kategorisinde favorilerinden konuk Azerbaycanlı sporcu ile, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ve turnuvanın resmi sponsorlarından işadamı Levent Yıldırım yaptı.

Satranca gönül veren 625 kişi satranç turnuvasında toplandı. Toplam 10 bin lira ödülün dağıtılacağı ve 3 gün sürecek yarışmaya, 15 farklı ilden ve Azerbaycan’dan gelenler kıyasıya yarıştı. Karadeniz Bölgesi’nde düzenlenen en büyük satranç turnuvası olma özelliğine sahip Ordu 6. Satranç Turnuvası'nın organizatörü Zeki Demircan, şunları söyledi:

"Turnuvaya 6 yıl önce start verdik. Bugün ise gelinen noktada 625 kişinin katılımı ile her yaş kategorisine hitap eden dev bir turnuvaya dönüştüğünü görebiliyoruz."

“Düzenlenen satranç turnuvuları Ordulular’ın satranca olan ilgisini de bir hayli arttırmış durumda." diyerek şunları söyledi:

"Ordu’da beş yıl öncesine kadar 250 lisanslı satranç oyuncusu varken bugün 3 bin 500 kişilik lisanslı oyuncuya ulaşmak bizi mutlu ediyor. Satrancın katmış olduğu değer çocuklarımızın eğitim alanında yaşam kalitesinde, dünyaya bakışında evrensel kültürle tanışmasında çok faydalı bir kaynak olduğuna inanıyorum. Çocuk sporcuların da yarışmada yer alması turnuvaya renk katan bir diğer faktör arasında yerini alıyor. Yarışma öncesi anne ve babaları ile fotoğraf çektiren çocuklar bir hayli mutlular."

-CİHAN-

Kaynak: Diyarbakır Söz