SERVİS ÜCRETLERİ TAMAM

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Altun, UKOME'nin belirlediği ücret tarifesinin üzerinde ücret talep edenlerin ruhsatlarına el konulacağını söyledi. Altun, 2012-2013 eğitim ve öğretim döneminde okul servis taşımacılığında 0-6 kilometre mesafe için 75, 6-12 kilometre mesafe için 85, 12-20 kilometre mesafe için 90 lira ücret belirlendiğini kaydetti.

SERVİS ÜCRETLERİ TAMAM

DİYARBAKIR-Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı İbrahim Altun, kimi firmaların Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) belirlediği ücret tarifesinin üzerinde ücret talep ettiğine dair şikayet aldıklarını belirterek, bunu yapanların çalışma ruhsatlarının geçici olarak iptal edilebileceğini söyledi.

Servis taşımacılığı ile ilgili olarak UKOME'nin servis ücretlerini yeniden belirlediğini açıklayan İbrahim Altun, 2012-2013 eğitim ve öğretim döneminde okul servis taşımacılığında 0-6 kilometre mesafe için 75, 6-12 kilometre mesafe için 85, 12-20 kilometre mesafe için 90 lira ücret belirlendiğini kaydetti. Altun, 20 kilometreyi aşan mesafeler için her kilometre başına 1.50 lira ilave ücret alınması gerektiğini dile getirdi. Aynı firma ile taşımacılık yapılması halinde kardeş için 10 lira ücret indirimi öngördüklerini belirten Altun, 0-6 kilometre mesafe için 65, 6-12 kilometre mesafe için 75, 12-20 kilometre mesafe için 80 lira ücret tespit ettiklerini belirtti.

 

EK ÜCRET ALINACAK

Rehber personel bulundurulması zorunlu olan servis araçlarında belirlenen ücrete 20 lira ek ücret alınmasını uygun gördüklerini dile getiren Altun, bunun dışında ek taşımacılıklar için ise 5 lira ücret alınması gerektiğini belirtti. UKOME'nin personel taşımacılığı konusunda da 10 kilometreye kadar 60, 20 kilometreye kadar da 80 lira ücret belirlediğini anımsatan Ulaşım Daire Başkanı İbrahim Altun, ücretin okulların açık olduğu 8,5 aylık dönem olarak hesaplanması gerektiğini bildirdi. Altun, yarıyıl tatilinin ücrete tabi olmadığını söyledi.

‘ÇALIŞMA RUHSATLARI İPTAL EDİLEBİLİR’

Son zamanlarda özellikle okul servis taşımacılığında belirlenen fiyatların üzerinde para talep edildiğine dair şikayet aldıklarını belirten Altun, velilerden fazla para talep eden firmalar hakkında işlem yapacaklarını, gerekirse UKOME tarafından çalışma ruhsatlarının geçici olarak iptal edileceğini söyledi. Altun, şikayetlerin 153 Büyükşehir Belediyesi Trafik Şube Müdürlüğü'ne veya 155 Polis İmdat telefonuna yapılabileceğini ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz