SGK'dan 325 Euro Destek

SGK'dan 7 bin anneye ve bakıcıya 325 Euro destek verilecek.

SGK'dan 325 Euro Destek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, AB'nin finans desteği sağladığı projeyle ilgili açıklamalar yaptı. Bakan Işıkhan, 7 Bin anneye ve bakıcıya SGK'dan 325 Euro destek verileceğini kaydetti.

SGK'dan 325 Euro Destek Verilecek

Bakan Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabındaki paylaşımda konu ile ilgili açıklamada bulundu. Çalışma yaşamının her adımında kadınların yanında olduklarını ve onları destekleyeceklerini belirterek şu şekilde ifade etti;
"Sosyal Güvenlik Kurumumuz aracılığıyla, projemizin ikinci dönemi başlıyor.  Çocuk bakım sorumlulukları sebebiyle çalışma hayatından uzaklaşma riski bulunan anneleri destekleyerek istihdamda kalmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Çalışma hayatına katılımlarını sağlayacak kadın istihdam programımız başta olmak üzere, istihdama yönelik çalışmalarımız da devam edecektir. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) 'ndan 7 bin anneye ve bakıcıya 325 euro destek."

3 İlde Uygulanmaya Başladı

Avrupa Birliği'nin finansman desteği sağladığı bu projeyle, 0-36 ay arasında bebeği olan ve çocuk bakım sorumlulukları sebebiyle çalışma hayatından uzaklaşma riski olan annelerin desteklenmesi amaçlanıyor. Ayrıca kayıtlı istihdamda kalmaları ya da istihdama katılmaları da amaçlanıyor. İstanbul, Ankara ve İzmir'de, 12 ay süresince uygulanacak proje ile, çalışan annelere ayda 325 euro destek sağlanacak.

Destek Şartları

Tam zamanlı veya sözleşmeyle çalışan ve 0-24 ay arası küçük çocuğu olan sigortalı anneler faydalanacak. Eğitimli bir çocuk bakıcısını sigortalı olarak çalıştırıp bu bakıcıya çocuğunu baktırmaya başladığında maddi yardımdan faydalanabilecek.
Bakıcının ise, 0-36 aylık çocuk bakımını kapsayan bir eğitim aldığını belgelendirmesi gerekiyor. Bu belge İŞKUR, MYK veya MEB ya da üniversitelerden onaylı sertifika olması gerekiyor. Ayrıca lise ve üniversitelerin ilgili bölümlerinden alınan mezuniyet belgesinin ibrazı gerekiyor.
 

Kaynak: Diyarbakır Söz