Şile'de UMKE'den kış tatbikatı

İstanbul Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şubesi'ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) 2015 yılı Kış Tatbikatını Şile Liman Bölgesi Festival Alanı'nda gerçekleştirdi. Şile Limanı'nda sabah saatlerinde başlayan tatbikata; AFAD, Jandarma Genel Komutanlığı ekipleri, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Kızılay, GATA, İstanbul Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve gönüllü kuruluşlar katıldı.

Şile'de UMKE'den kış tatbikatı
İki gün sürecek tatbikatta 400 kişilik kurtarma ekibi yer aldı. Tatbikatta ilk olarak kimyasal madde yüklü bir geminin karaya oturması nedeniyle oluşan sızıntının engellenmesi ve mağdurların kurtarılması gerçekleştirildi.
Tatbikatta daha sonra afetin ardından meydana gelen enkazdan hasta ve yaralı çıkarılması, denizde mahsur kalan mülteci teknesinin kurtarılması, teleferiği taşıyan kablolardan birinin kopması sonucu oluşan durum sonucu yeni bir hava hattı kurulması gibi farklı senaryolara da müdahale edildi.
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, özellikle kimyasal ve biyolojik zehirlenmeler ve biyolojik silah saldırıları söz konusu olduğunda buna yönelik tatbikatlarında önem arz ettiğine dikkat çekti. Ayrıca İstanbul'un büyük bir metropol olması nedeniyle buradaki organizasyonlar hangi hastanelerin vakaları karşılayacağı ve ambulans mekanizmalarının koordinasyon tamamen UMKE tarafında koordine edildiğini belirtti.



Kaynak: Diyarbakır Söz