Şırnak Cizre'de devam eden saldırılar! 150 aile tahliye edildi

Şırnak Cizre'de devam eden operasyonlar sırasında Cizre ve kırsalında yaşayan tam 150 ailenin tahliye edildiği açıklandı

Şırnak Cizre'de devam eden saldırılar! 150 aile tahliye edildi

Şırnak Cizre'de devam eden operasyonlar sırasında Cizre ve kırsalında yaşayan tam 150 ailenin tahliye edildiği açıklandı

Terör operasyonları ve sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre'de, çatışma bölgesinden ayrılmak isteyen ailelerin ilçeden tahliyesi devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet ekiplerinin ortaklaşa yürüttüğü "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu" sürüyor. Zaman zaman teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıkıyor, silah sesleri yükseliyor.

Çatışmaların olduğu mahallelere yakın bölgelerde oturan ilçe sakinleri, talep etmeleri halinde bölgeden güvenli şekilde uzaklaştırılıyor.

Operasyonların başladığı günden bu yana 150'ye yakın aile, zırhlı araçlarla ilçeden tahliye edildi.

"Çekmediğimiz sıkıntı kalmadı"

Çatışmaların yoğun olduğu Cudi Mahallesi'nde yaşayan 20 kişilik Özalp ailesi de ilçeden ayrıldı.

Asker Özalp, ilçe çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, operasyonlar başlamadan önce bölgeden ayrılmak istediklerini ancak gidecek yerleri olmadığı için evlerinde zorunlu kaldıklarını söyledi.

İki haftadır süren çatışmalar nedeniyle sıkıntılı günler geçirdiklerini belirten Özalp, şöyle konuştu:

"Elektriğimiz ilk günden beri kesik. Çocuklarım sürekli 'Baba, bomba sesi gelecek mi?' diye soruyordu. Burada çekmediğimiz sıkıntı kalmadı. Her evin duvarları delinmiş, duvarların arasından evden eve geçerek ana caddeye kadar geldik. Herhangi bir sıkıntı olmadı."

Sokaklarda patlayıcı tuzaklanmış hendekler bulunduğuna dikkati çeken Özalp, "Çocuklar çok korktu. Çevre köylerde oturanlar davet etti. Biz de onların yanına sığınmaya gidiyoruz. Yanımıza sadece gideceğimiz evde yemek için erzak alabildik. Başka eşya alamadık" ifadelerini kullandı.

Evlerinden terör saldırıları yüzünden ayrılmak zorunda kaldıklarını dile getiren Mehmet Emin Özalp da teröristlerin attığı havan mermisinin konutlarına isabet ettiğini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz