Sivas, Çanakkale şehitleri için yürüdü

Sivas'ta Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yıldönümü yüzünden 'Sivas şehitlerine yürüyor' programı yapıldı. Yürüyüşe il protokol üyeleri ile birlikte yaklaşık 500 kişi katıldı.

Sivas, Çanakkale şehitleri için yürüdü
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitle Günü yüzünden Sivas Lisesi tarafından düzenlenen yürüyüş, Atatürk Spor Salonu önünden başladı. İnönü Bulvarı üzerinde gerçekleşen yürüyüşe Sivas Valisi Alim Barut, Sivas Belediye Başkan Vekili Zekeriya Gülüm, vali yardımcıları, şehit aileleri, muharip gaziler ve Sivas Lisesi öğrencileri ile vatandaşlar katıldı. Grup, ellerinde taşıdıkları Türk bayrakları ile Sivas Lisesi'ne kadar yürüdü. Burada Sivas Belediyesi mehter takımı tarafından marşlarla karşılanan grup daha sonra okul bahçesindeki 'Yaşayan Çanakkale' çadırını gezdi. Çadırda bulunan öğrenciler Çanakkale Savaşı dönemine ait kısa oyunlar sergiledi. Daha sonra yürüyüşü katılanlara Çanakkale savaşı döneminde askerin öğünü olan hoşaf ikram edildi.
Sivas Lisesi, 1915 yılında tüm son sınıf öğrencilerinin gönüllü olarak katıldıkları Çanakkale Savaşı'nda şehit düşmesi yüzünden o yıl mezun verememişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz