Sözcü gazetesi operasyonunda şok tutuklama talepleri

Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ve Gökmen Ulu, Mediha Olgun ve Yonca Yücekaleli hakkında son dakika tutuklama talebi ile yargı açıldı.

Sözcü gazetesi operasyonunda şok tutuklama talepleri

Sözcü gazetesinin  sahibi Burak Akbay ve Gökmen Ulu, Mediha Olgun ve Yonca Yücekaleli hakkında son dakika tutuklama talebi ile yargı açıldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayandaki İstanbul Adalet  sarayına sevk edilen, Ulu, Olgun ve Yücekaleli'nin savcılıktaki sorguları  tamamlandı. Üç şüpheli tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine  sevk edildi.

Olayın geçmişi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosunca, Sözcü  gazetesinin sahibi Burak Akbay ile çalışanlarına yönelik ''FETÖ'ye üye olmamakla  birlikte örgüt adına suç işledikleri'' iddiasıyla yürütülen soruşturma  kapsamında, muhabir Gökmen Ulu ile gazetenin internet sitesinin müdürü Mediha  Olgun, geçen hafta sonu gözaltına alınarak emniyete götürülmüştü.

Hakkında gözaltı kararı bulunan gazetenin mali işler müdürü Yonca  Yücekaleli'nin de savcılığa teslim olmasının ardından hakkında gözaltı işlemi  uygulanarak emniyete gönderilmişti. Gazetenin sahibi iş adamı Burak Akbay'ın ise  yurtdışında olduğu belirtilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz