Suriye’deki Türkmenlere Türk Kızılay’ından yardım eli

Hatay'ın Yayladağı İlçesi'nin karşısında, Suriye'de Bayır Bucak Türkmenlerinin yaşadığı bölgeye Esad'a bağlı birliklerin karadan, Rusya'nın ise havadan ve denizden düzenlediği saldırılar sürerken, Türkiye sınırına gelen Türkmenlere Türk Kızılayı çadır ve battaniye yardımı gönderdi. Gece boyunca 5 yaralı da Suriye'den Hatay'daki hastanelere getirildi.

Suriye’deki Türkmenlere Türk Kızılay’ından yardım eli

Yayladağı İlçesi'ne 5 kilometre uzaklıkta bulunan çadırlara, saldırılardan kaçan Suriyelilerin yaya olarak dağlık bölgeden geldiği bildirildi. Yaklaşık 10 bin kişinin çadırkente doğru geldiği bilgisi üzerine harekete geçen Hatay Valiliği'nin talebi üzerine Türk Kızılayı, çadır ve battaniye yardımı göndermeye başladı.

Ekipler tarafından Yayladağı İlçesi sınırına getirilen çadır ve battaniyeler Hatay Valiliği'nin organizesi Türk askerlerinin gözetiminde çadırkente ulaştırılıyor. Sağlık Bakanlığı ise bölgeye çevre illerden sağlık ekibi takviye ederek muhtemel yaralı sevkine hazırlık yaptı.

Ayrıca olası bir göç akınına karşı Hatay'ın Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Sınır Kapısı'nda başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlar gerekli tüm önlemleri aldı. Şu an için herhangi bir sıkıntının olmadığı ancak tedbir amaçlı gerekli çalışmanın yapıldığı kaydedildi.

5 YARALI HASTANEYE KALDIRILDI

Suriye hükümeti güçleri ile Rusya'nın sürdürdüğü operasyonlarda ise yaralanan 5 Suriyeli, Hatay'daki hastanelere getirildi. Suriyeliler, Hatay Devlet Hastanesi ve Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Sağlık ve Uygulama Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı.

Türkiye ile Suriye sınırının dağlık bölge olması nedeniyle gözle görülmeyen Lazkiye bölgesindeki çatışma sesleri ise zaman zaman Yayladağı İlçesi'nden duyuluyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz