Tanıklar dinlendi

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneğinin, kanun ve ahlaka aykırı faaliyetlerde bulunduğu iddiasıyla açılan kapatma davasına devam edildi.

Tanıklar dinlendi

İstanbul 13. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, davalı derneğin avukatları, başkan ve yardımcıları, temsilcileri ile bazı illerdeki baro görevlileri katıldı. Fransa, Finlandiya, İrlanda ve Hollanda konsolosluğundan birer temsilci de duruşmayı izleyici olarak takip etti.

Duruşmada, İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği adına katılma talebinde bulunan avukat Nazan Moroğlu, davanın haksız açıldığını savunarak, "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Kadın Kuruluşları Birliğinin de önemli bir paydaşıdır. Avukatlık Kanunu'nun 76. Maddesi gereğince buradayım. Davanın reddedilmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Duruşmada, 2019'da öğrencisi tarafından öldürülen Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi araştırma görevlisi Ceren Damar Şenel'in babası Mustafa Damar tanık olarak dinlendi. Mustafa Damar, kızının öldürülmesinden önce ve sonra derneğin çalışmalarını takip ettiğini dile getirerek, "Cinayete kurban gidenlerin yakınlarına, mağdurlara destek oldukları için ben de buraya gelip vatandaş olarak destek verme sorumluluğunda hissettim." dedi.

Tanık Arzu Sena Topuz ise bu platformla İstanbul Anadolu Adliyesi'nde görülen cinsel saldırı davası sebebiyle tanıştığını belirterek, duruşmaları sırasında platformun kendisine destek olduğunu, psikolojik yardım sağlandığını kaydetti. Topuz, derneğin hukuka aykırı eylemlerini görmediğini ifade etti.

Mahkeme, müdahillik taleplerinin reddine karar vererek, tanıkların dinlenilmesi için duruşmayı erteledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler