Tecavüze tepki!

Bir erkek çocuğuna kaldığı yurttaki görevli tarafından tecavüz edildiği iddiasıyla ilgili basın açıklaması ve oturma eylemi gerçekleştirdi

Tecavüze tepki!

MARDİN - Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Mardin Şubesi üyeleri, Midyat'ta 14 yaşındaki bir erkek çocuğuna kaldığı yurttaki görevli tarafından tecavüz edildiği iddiaları nedeniyle oturma eylemi yaptı.

                  

Mardin Karayolları parkında bir araya gelen KESK üyeleri adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Mardin Şube Başkanı Mehmet Can Yıldız, Bingöl'de yaşanan taciz ve tecavüz olayının sanıklarının serbest bırakılmasının ardından Mardin'in de yeni bir olay ile sarsıldığını söyledi.

 

TECAVÜZE LANET GETİRİLDİ

Midyat'ta bir öğrenci yurdunda yaşanan tecavüz olayının öfkesini yaşadıklarını ifade eden Yıldız, bu olayın takipçisi olacaklarını kaydederek, şöyle dedi:

"Öğrencimiz, büyük umutlarla geldiği Midyat'ta aylarca yurt yöneticisi H.K'nın cinsel istismarına ve tecavüzüne uğradı. Yaptığımız bazı görüşmeler sonucu tecavüz olayının birden fazla çocuğu kapsadığı kanısına vardık. Buradan başta Midyat kaymakamı olmak üzere ilçedeki tüm devlet yetkililerine sesleniyoruz. Böyle bir olayla itham edilen ve adına 'yurt' denilen bu dehşet verici yer, neden halen kapatılmadı? Taciz ve tecavüze maruz kalan başka öğrencilerin olması ihtimalini neden göz ardı ediyorsunuz? Yoksa insanın vicdanını ve hayatını yaralayan bu olay size normal mi geliyor? N.Ç. olayı, E.A. olayı ve son olarak da bu olayın takipçisi olacağımızı, yargı sürecini takip edeceğimizi ve davanın seyrini etkileyecek her türlü olumsuz tutum ve davranışa karşı demokratik tavrımızı ortaya çıkaracağımızı buradan bir kez daha kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz."

Basın açıklamasının ardından 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştiren grup daha sonra sessizce dağıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz