Tekirdağ Çorlu'da bir apartmanda son dakika feci yangın! 16 kişi dumandan etkilenerek yaralandı

Tekirdağ Çorl'da son dakika feci yangın. Tekirdağ Çorlu ilçesinde bir apartmanda henüz bilinmeyen bir sebeple başlayan yangında evlerinde mahsur kalan 16 kişi yangından çıkan dumandan etkilendi

Tekirdağ Çorlu'da bir apartmanda son dakika feci yangın! 16 kişi dumandan etkilenerek yaralandı

Tekirdağ Çorlu'da son dakika feci yangın. Tekirdağ Çorlu ilçesinde bir apartmanda henüz bilinmeyen bir sebeple başlayan yangında evlerinde mahsur kalan 16 kişi yangından çıkan dumandan etkilendi

Tekirdağ Çorlu'da bir apartmanda çıkan yangında mahsur kalan 16 kişi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Dumandan etkilenen 16 kişiden 3'ünün durumunun ağır olduğu öğrenildi

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde bir apartmanda çıkan yangında evlerinde mahsur kalan itfaiye ekipleri kapıları kırarak ve balkondan çıkararak kurtardı. Yangından 3'ü ağır 16 kişi etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

Olay, bu sabaha karşı Kemalettin Mahallesi Eski Çerkezköy Caddesi'ndeki 3 katlı Mandacıoğlu apartmanında meydana geldi. Girişte Demet Kama'ya ait evden dumanlar çıktığını gören komşuları itfaiye ekiplerine haber verdi. Demet Kama, alevleri görüp dışarı çıkarken, kısa sürede apartmanın tamamı yoğun dumanlarla kaplandı. Merdivenlerden inemeyenler ise balkonlara çıkarak yardım istedi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etmeye etti.

BALYOZLAR İLE KAPILAR KIRILDI

İtfaiye ekipleri balkonda bulunan ve dumandan etkilenen bazı kişileri merdivenli araçlarıyla kurtardı. Yoğun duman nedeniyle evlerinden çıkamayanlar ve her şeyden habersiz uyuyanlar itfaiye erleri tarafından kapıları balyozla kırılarak kurtarıldı.

Yangında yoğun dumandan etkilenen ve yarı baygın bulunan Semih İzgi, Nazmiye İzgi, Samet İzgi, Özdemir İzgi, Erkan Mandacıoğlu, Gülfidat Mandacıoğlu, Eray Öz, Hatice Girgin, Celal Kurt, Fatma Kurt, Derya Karbaba, Miray Karababa, Oğuzhan Karababa, Batuhan Karababa, Bilal Karababa, Saniye Çolakoğlu itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yoğun dumana maruz kaldığı öğrenilen yaralılardan Ayşe Kurt, Celal Kurt ve Saniye Çolakoğlu'nun sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu belirtildi.

ÜÇ KEZ PATLAMA OLDU

Olayı gören ve itfaiyeye haber veren Ramazan Şahin, "Bir patlama duydum. Hemen camdan baktım yan binanın birinci katı yanıyordu. Bağırmaya başladım. Herkesi kaldırdım bu sırada iki kez daha patlama olunca itfaiyeye haber verdik. Daha sonra ilk olarak yanan evin sahibi tek başına kalıyordu o dışarıya çıktı"diye konuştu.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Çorlu, Tekirdağ iline bağlı ilçedir ve Tekirdağ'ın en büyük ilçesidir(2. Çerkezköy) İstanbul'dan sonra (Doğu Trakya)Türkiye Trakyası'ndaki en büyük ikinci yerleşim yeridir.

Elverişli doğal yapısı, güçlü ulaşım bağlantıları, önemli sanayisi, iş olanakları ve stratejik önemi ile Tekirdağ'ın en büyük ilçesi olan Çorlu, Türkiye'nin de en gelişmiş ilçelerindendir. Çorlu günümüzde Türkiye'nin en büyük 5 ilçesinden biridir.Ama bu 5 ilçe Büyükşehir olmayan büyük ilçelerdir.Bunlar;(diğerleri; Gebze, İnegöl, Tarsus, İskenderun). Kuzeyden Kırklareli'nin Lüleburgazilçesiyle, Tekirdağ'ın Saray ve Çerkezköy ilçeleri, doğudan İstanbul'un Silivri ilçesi, batıdan Tekirdağ Merkez ve Muratlı ilçeleri, güneyden Marmara Ereğlisi ilçesi ve Marmara Denizi ile çevrilidir. İl merkezine 37 km uzaklıkta olan ilçenin yüzölçümü 949 km²'dir. Şehrin nüfusu 2014 yılına göre 235.630'dur.

Kaynak: Diyarbakır Söz