TİKA'nın katkılarıyla KKTC'de "Mutlu Çocuklar Anne-Baba El Kitabı"nın ilk dağıtımı yapıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) birinci sınıf öğrencileri için Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) destekleriyle hazırlanan "Mutlu Çocuklar Anne-Baba El Kitabı"nın ilk dağıtımı gerçekleştirildi.

TİKA'nın katkılarıyla KKTC'de

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, KKTC Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın eşi Sibel Tatar öncülüğünde 2022'de hayata geçirilen ve basımını TİKA'nın desteklediği kitabın ilk dağıtımı Girne 23 Nisan İlkokulu'nda yapıldı.

Sibel Tatar'ın katılımıyla düzenlenen dağıtım etkinliğine, KKTC Cumhurbaşkanı İdari Daire Müdürü Osman Çağakan, TİKA Lefkoşa Koordinatörü Havva Pınar Özcan Küçükçavuş, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte konuşan Sibel Tatar, ebeveynleri çocuk yetiştirme sürecinde bilgilendirmek, çocuğun gelişimi ile ilgili çeşitli konularda farkındalıklarını artırmak ve çocuklarını büyütürken onlarla keyifli zamanlar geçirmelerini desteklemek amacıyla hazırlanan kitabın, uzun yıllar akademik ve uygulama alanında emek vermiş akademisyenlerin katkılarıyla hazırlandığını belirtti.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz