Yarbay Mehmet Alkan, KHK kapsamında ihraç adildi

Yarbay Mehmet Alkan'ın KHK kapsamında ordudan ihraç edildiği açıklandı.

Yarbay Mehmet Alkan, KHK kapsamında ihraç adildi

Dün gecenin ilk saatlerinde yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında Ağustos ayında kardeşi şehit düşen ve cenaze töreninde devletin yöneticilerine karşıt yaptığı açıklamalarla gündeme düşen Yarbay Mehmet Alkan’ın da isminin ihraç edilen askerler kısmında yer aldığı öğrenildi. Şırnak’ta Ağustos ayında PKK’lı teröristlerin düzenlediği saldırı sonrasında şehit düşen kardeşinin cenazesinde konuşmaları ile açıklama yapan Mehmet Alkan’ın da ismi ihraç edilen askerler listesi ndeki yerini aldı.

MEHMET ALKAN İHRAÇ EDİLDİ

KHK kapsamında ordudan ihraç edildiği haberini Mehmet Alkan, sosyal medya hesabından da duyurdu. Kardeşi Ali Alkan’ın cenaze merasiminde PKK isyanından sonra devlet büyüklerine de sözlerinde yer vermesi o ara gündeme düşmüştü.  Hatta yaptığı açıklamalar bir çok kesimden bireyin #HepimizYarbayMehmetAlkanız tt’lerine mahal de vermişti. Alkan şu sözleri söylemişti. “Buranın vatan evladı, 32 yaşında, daha vatanına, sevdiklerine doymadı, dünyaya doymadı, bunun katili kim? Bunun sebebi kim? Şu güne kadar ‘çözüm’ diyenler neden şimdi ‘sonuna kadar savaş’ diyor.”

“Ateş düştüğü yeri yakar.” sözü burada kendini egale ediyor. Aynı mesleği yaptığı aynı amaca hizmet ettiği kardeşini terör örgütünün hain bir saldırısında şehit veren ağabey isyan etmekte haklı olabilir. Böyle bir acı yaşarken bunun üzerinden siyaset yapılması fikri ne kadar mantıklı olmasa da bir çok kesim “şehit kardeşi üzerinden siyaset yapıyor, hükümeti karalıyor” imâsı yapıldı.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN DUYURDU

KHK sonrası ihraç edildiğini öğrenen Yarbay Mehmet Albay sosyal medya hesabından da  şu cümleleri takipçilerine sundu: Alkan, karara sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Hayatının hiçbir döneminde FETÖ ile ilişkisi olmadığını söyleyen Alkan "21 Temmuz'da haber7 sitesinin başlattığı kampanya sonuç verdi. Bu gece yarısı ordudan atıldım. Hayatımın hiçbir döneminde FETÖ ile irtibatım olmamıştır, selam dahi vermedim ama yılardır bu örgütle beraber olanlar tarafından 'FETÖ'cü' diye atıldım. Bu iş tamamen çığırından çıktı. Elbet sorulur hesabı. Zulüm ile abad olanın sonu berbad olur. Gecenin bu saatinde hakkımda sorgusuz sualsiz işlem yapanlara sesleniyorum. Benim vicdanım rahat başımı yastığa koyup uyuyacağım. Ya siz zulüm sahipleri rahat olacak mısınız? Sizden hakkımı almadan ve helak olduğunuzu görmeden ölmeyeceğim. Sonuna kadar mücadele. Allah belanızı versin. Aynı haksızlıklara uğramadan ölmeyin siz de." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz