Ufka Yolculuk Hadis Yarışması sonuçları tamamlandı

Ufka Yolculuk Hadis Yarışması, Türkiye, KKTC ve dünya genelinde başarıyla tamamlandı.

Ufka Yolculuk Hadis Yarışması sonuçları tamamlandı

Ufka Yolculuk Hadis Yarışması, Türkiye, KKTC ve dünya genelinde başarıyla tamamlandı. Yarışmaya Adana'dan da 4 bin 590 kişi katıldı.

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Son Peygamber Platformu tarafından düzenlenen Hadis konulu Ufka Yolculuk Kültür Yarışması geniş katılım ile gerçekleştirildi. En geniş katılımlı sivil bilgi yarışması olan Ufka Yolculuk Kültür Yarışmalarının dördüncüsü, Hadis konusunda 81 il, 803 ilçe ve KKTC'deki sınav merkezlerinde, dünya genelinde de internet üzerinden gerçekleştirildi.

Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Son Peygamber Platformu ve Adana Keşşaf Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından 3 Nisan 2016 Pazar günü gerçekleştirilen ve 7'den 70'e her kesimden ana-oğul dede-torunun birlikte katıldığı sınava yaklaşık 360 bin kişi müracaatta bulundu.

Katılımcılar "Riyazü's Salihin'den 1001 Hadis Seçkisi" adlı eserden imtihan oldu. Yarışmaya konu olan kitap "İmam Nevevi'nin Riyazü's Salihin" eserinden Diyanet İşleriBaşkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar tarafından Ufka Yolculuk Kültür Yarışması için özel olarak derlendi.

Engellilerin de katılabildiği yarışmaya, Türkiye genelindeki 360 cezaevinden 231'indeki yaklaşık 10 bin mahkum iştirak etti. Yarışmaya 10 yaş altındaki 15 bin 145 öğrenci başvururken, en fazla ilgi 162 bin 628 kişiyle 10-15 yaş arası ortaöğretim öğrencileri tarafından gösterildi. Son Peygamber Platformu'nun merkezi proje ortağı olduğu ve bu yıl "Yılın Projesi" seçilerek yükselişini sürdüren organizasyona, 100'ü aşkın sivil toplum kuruluşu proje ortağı olarak destek sağladı.

Yarışmaya Adana merkezden 4 bin 590 kişi katıldı. 34 okul, 5 cezaevi, 240 gözetmen ile yarışma gerçekleştirildi kaynak:haberler.com

Kaynak: Diyarbakır Söz