Ünlü gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül tahliye başvurusunda şok cevap: ikinci RET

Hükümlülükleri devam eden Can Dündar ve Erdem Gül hakkında hergün başvurulan tahliye talebinde her seferinde bir ret kararı çıkarken, son tahliye talepleri de karşılıksız kalıp ret edildi. Can Dündar ve Erden Gül'ün mit sırları davasından hapse girdikleri günden beri ayaklanan vatandaşında kararları dört gözle beklediği gözlemlendi. Can Dündar ve Erdem Gül için Ret sebebi olarak, tutukluluk hallerini sonlandırılmasını gerektirecek özellikte yeni bir delil bulunmadığı açıklandı

Ünlü gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül tahliye başvurusunda şok cevap:  ikinci RET

Hükümlülükleri devam eden Can Dündar ve Erdem Gül hakkında hergün başvurulan tahliye talebinde her seferinde bir ret kararı çıkarken, son tahliye talepleri de karşılıksız kalıp ret edildi.  Can Dündar ve Erden Gül'ün mit sırları davasından hapse girdikleri günden beri ayaklanan vatandaşında kararları dört gözle beklediği gözlemlendi

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara Büro Temsilcisi Erdem Gül’ün Sulh Ceza Hakimliği’ne yaptıkları ikinci tahliye talepleri de reddedildi.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Büro Temsilcisi Erdem Gül, avukatı aracılığıyla İstanbul 2’nci Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne ikinci kez tahliye talebinde bulunmuştu.

Hakimlik, talebi değerlendirerek reddine karar verdi. Hakimlik, dosyadaki mevcut delil durumu, tutuklama gerekçeleri, atılı suçun yasadaki öngörülen ceza miktarının alt sınırı, soruşturma konusu suçlamaların ağırlığı ve önemini dikkate alarak adli kontrol hükümlerinin uygulanmasının yetersiz kalacağından tutukluluk hallerinin devamını kararlaştırdı.

Can Dündar ve Erdem Gül, MİT TIR'larına ilişkin görüntülerin yayınlanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında “Silahlı terör örgütüne üye olmaksızın bilerek ve isteyerek yardım etme”, “devletin gizli kalması gereken bilgileri açıklama”, “siyasal ve askeri casusluk” suçlarından tutuklanmışlardı.

Can Dündar

Cumhuriyet gazetesinin genel yayın yönetmenidir.

Türkiye'nin yakın tarihi, politikası ve popüler kültür konusunda hazırladığı belgeseller dizileri ile tanınmış bir belgesel yapımcısıdır. Özellikle Sarı Zeybek (1993) belgeseli çok ilgi görmüştür.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler