Üstadın kardeşlik hukuku!

Bu yıl ikincisi yapılacak olan "Şehr-i Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi"nin içeriğini belirlemek amacıyla Nurs Platformu üyeleri ikinci kez bir araya geldi.

Üstadın kardeşlik hukuku!

 Bitlis’in Hizan Kaymakamı Sedat İnci başkanlığında yapılan toplantıya Bitlis İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz ile Nurs Platformu üyeleri katıldı. Tatvan'da düzenlenen toplantıda eylül ayında ikincisi planlanan "Şehr-i Bediüzzaman Hizan Kültür ve Sanat Etkinlikleri"nin program içeriğinin belirlenmesi amacıyla bir araya gelen Nurs Platformu üyeleri, birçok konu üzerinde fikir alışverişinde bulundu. Katılan her üyenin görüş ve önerilerinin alındığı toplantıda, alınacak kararların oy birliği ile alınması, kimlik gözetmeksizin herkesin bu etkinliğe çağrılması, dönüşümlü başkanlık sisteminin uygulanması ve platform üyeliğine her STK'dan bir kişinin katılması gibi öneriler sunuldu.

>NURS PLATFORMU İKİNCİ KEZ BİR ARAYA GELDİ

>Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Sedat İnci, düzenlenen toplantının amacının “Şehri Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi”nin program taslağını hazırlamak olduğunu belirtirken, taslak programın hazırlamadan önce Nurs Platformu üyelerinin görüş ve önerilerini almak istediklerini söyledi. Yapılacak etkinliklerle geniş halk kitlelerine ulaşmak istediklerini belirten İnci, “Bu yıl ikincisinin düzenlenmesi planlanan Şehr-i Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi’nin program taslağını oluşturmak amacıyla Nurs Platformu üyeleri ile bir araya geldik. Proje koordinasyon Merkezimizce hazırlanan taslak program üzerinde Nurs Platformu üyeleriyle birlikte fikir alışverişinde bulunduk. Özellikle geçen yıl yapılan ve ulusal çapta ses getiren etkinliğimizi bu yıl daha geniş kapsamlı yapmayı kararlaştırdık. Bu anlamda etkinlikleri iki günle sınırlı bırakmayıp, bir yıla yaymayı düşünüyoruz. Yalnızca Bitlis ve Hizan'da değil Bediüzzaman’ın yaşamış olduğu diğer farklı illerde de etkinliklerimizi yapmayı amaçlıyoruz. Bu anlamda her yıl eylül ayının ilk haftasını Bediüzzaman Haftası olarak ilan edeceğiz. Düzenleyeceğimiz programlar dahilinde çeşitli illerde, Türkiye’nin farklı bölgelerindeki yazar ve akademisyenleri getirerek çeşitli konferanslar vereceğiz” diye konuştu.

>"PROGRAM TÜRKİYE GENELİNDE DÜZENLENECEK"

>Şehr-i Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi kapsamında Bediüzzaman’ın yaşamış olduğu diğer illerde de etkinliklerin düzenleneceğini belirten İnci, “Bu yıl Nurs Platform üyeleri ile birlikte aldığımız ortak karar sonucu etkinliğimizi yalnızca Bitlis ve Hizan'da değil Türkiye'nin geneline yayılmış ve aynı zamanda yoğunlaştırılmış programlar dahilinde yapacağız. Bediüzzaman Hazretleri'nin bir dönem yaşamış olduğu illerde de etkinlikler düzenleyip O’nun kuşatıcı yönünü ön plana çıkararak daha fazla insana ulaşmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

>"ÇÖZÜM SÜRECİ VE ÜSTAD BEDİÜZAMAN'IN KARDEŞLİK HUKUKU"

>Üstad Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri'nin yaşamış olduğu illerde düzenlenecek programlarda "Çözüm Süreci ve Üstad Bediüzaman'ın Kardeşlik Hukuku" konusunun işleneceğini belirten İnci, “Herkesi ortak bir paydada buluşturacak Çözüm Süreci ve Üstad Bediüzzaman’ın Kardeşlik Hukuku konusunu bu yıl ki programımızın ana teması olarak belirledik. Yazarların ve akademisyenlerin ele alacakları bu konunun hem gündemdeki çözüm sürecine hem de toplumdaki kardeşlik ruhuna önemli katkıda bulunacağını düşünüyoruz. 31 Ağustos'ta başlayacak olan konferanslarımız belirlemiş olduğumuz illerde sunulacaktır. Düzenleyeceğimiz bu programla geniş hak kitlelerine ulaşmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

>"BEDİÜZZAMAN’IN YAŞADIĞI YERLER FOTOĞRAFLANIP SERGİLENECEK"

>Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’nin doğduğu Nurs köyü ile bir dönem yaşamış olduğu illerde fotoğraflar çekileceğini söyleyen İnci, “Hem bölgemizi hem de ilimizi tanıtma adına mayıs ve haziran ayları içerisinde düzenleyeceğimiz fotosafari etkinliği ile ilk defa Bediüzzaman Hazretleri’nin farklı illerde yaşadığı yerler fotoğraflandırılacak. Çektiğimiz fotoğraflar hem Bitlis’te hem de Bediüzzaman’ın yaşamış olduğu diğer illerde düzenleyeceğimiz konferanslarda sergilenecek” şeklinde konuştu.

>Yaklaşık 3 saat süren toplantı neticesinde her STK temsilcisinin kurucu üye olarak yer alacağı Nurs Platformu Derneği’nin kurulması, kurulacak olan Nurs Platformu Derneği’nde dönüşümlü başkanlık sisteminin uygulanması, derneğin Bitlis ve ilçelerinde faaliyet gösteren 8 STK’dan oluşması ve diğer derneklerin katılımına açık olması, hazırlanacak tüzüğü ile alakalı her STK’nın ayrı ayrı çalışma yaparak bir sonraki toplantıda bu çalışmalarını sunması, Şehr-i Bediüzzaman Hizan Kültür etkinlikleri kapsamında Bitlis’te yapılması planlanan konferansların Bitlis Eren Üniversitesi’nin desteği ile El Aman Hanı’nda yapılması, diğer illerde yapılacak konferansların bu illerdeki üniversitelerin desteği ile yapılması, yapılan çalışmaların insanlara daha hızlı ve etkin bir şekilde aktarılması için sosyal medyanın daha aktif kullanılması ve platform adına tanıtım yapılması için internet sitesi kurulması, yapılacak etkinliklerin daha fazla insan duyurulması için yazılı ve görsel medyanın daha etkin kullanılması, ünlü isimlerin rol aldığı kısa tanıtım filmleri çekilerek bu filmlerin yayıncı kuruluşlar vasıtasıyla yayınlanması, geleneksel olarak düzenlenecek olan “Şehr-i Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi” etkinliklerinde her yıl ayrı bir konunun belirlenmesi ve 2015 yılı için “Çözüm Süreci ve Üstad Bediüzzaman’ın Kardeşlik Hukuku” konusunun işlenmesi kararları alındı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler