VAN ve Bitlis'e erişim kısıtlandı. 425 merkeze ulaşılamıyor

VAN ve Bitlis'te 425 yerleşim alanına ulaşılamıyor. Madur kalan halk, valiliklerden yardım bekliyor

VAN ve Bitlis'e erişim kısıtlandı. 425 merkeze ulaşılamıyor

VAN ve Bitlis'te 425 yerleşim alanına ulaşılamıyor. Madur kalan halk, valiliklerden yardım bekliyor

Bölgede etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Van ve Bitlis'te 425 yerleşim birimiyle ulaşımın sağlanamadığı bildirildi.

Kar nedeniyle 285 mahalleyle ulaşımın sağlanamadığı Van'da, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Van Büyükşehir Belediyesine bağlı karla mücadele ekipleri, yol açma çalışmalarını sürdürüyor.

Van Büyükşehir Belediyesi karla mücadele birimi yetkilileri, dün ulaşıma açtıkları mahalle yollarının gece etkili olan tipi yüzünden tekrar kapandığını, açılması için çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kentin bağlantı yollarında herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını ancak Bahçesaray yolunun tipi nedeniyle ulaşıma kapandığı aktardı.

Gece etkili olan tipi nedeniyle ulaşıma kapanan 3200 rakımlı Karabet Geçidi'nde mahsur kalan vatandaşların Karayolları ekiplerince kurtarıldığını belirten yetkililer, sabah saatlerinde yeniden ulaşıma kapanan yolda çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Kentin ana yollarında da tuzlama ve temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürülürken, yüksek kesimlerdeki yollarda araçların zincirsiz geçişine izin verilmiyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise bölge genelinde havanın çok bulutlu olacağı, buzlanma ve don olaylarının beklendiği bildirildi.

Bitlis

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, kar yağışı ve tipi nedeniyle 140 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.

Kapalı olan köy yollarının açılması için, İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin çalışma yürüttüğü bildirilen açıklamada, meydana gelebilecek acil durumlara karşı da ekiplerin hazır bekletildiği ifade edildi.

Bitlis Meteoroloji Müdürü Rasim Saraç, kent merkezinde kar kalınlığının 30 santimetreyi bulduğunu, vatandaşların don ve buzlanma olaylarına karşı duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Karayolları ve belediye ekipleri de kentteki ana cadde ve ara sokaklarda kar temizleme çalışması yürütürken, trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli olmaları yönünde uyarıyor.

Kar yağışıyla beyaza bürünen kentte, vatandaşlar iş yerlerinin önünde ve araçlarının üzerindeki karları temizledi.

Muş

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kentte kapalı olan tüm köy yollarının ulaşıma açıldığını bildirdi.

Kış mevsiminin ağır yaşandığı kentte, 80 personelden oluşan 30 ekiple karla mücadele çalışması yürüttüklerini belirten Yentür, "Şu anda ekiplerimiz kentteki tüm yollarda çalışmalara devam ediyor. Bu yıl karla mücadeleyi 80 personel 11 greyder, 7 dozer, 4 kepçe, 5 bıçaklı traktör, 6 büyük loder, 4 kar püskürtme aracı ve diğer yardımcı ekipmanlarla sürdüreceğiz. Personelimiz de karla mücadele için hazır. İnşallah olumsuz durumlarla karşılaşmadan bu kışı kazasız belasız atlatacağız" dedi.

Yentür, kentte ulaşımla ilgili bir sıkıntının yaşanmadığını, ekiplerin kilit noktalarda hazır bekletildiğini kaydetti.

Muş Belediyesi ekipleri de kentteki buzlanma nedeniyle cadde ve sokaklarda tuzlama çalışması yaptı.

Kaynak: Diyarbakır Söz