Vefat eden muhtarın son isteği için gelip oy kullandılar

Batman'da 25 yıldır Yolveren köyü muhtarlığı yapan Mehmet Alcu (86), Almanya'da yaşayan, çifte vatandaş olan ailesi ve yakınlarını, 14 Mayıs'taki 'Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28'inci Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi'nde oy kullanmaları için Türkiye’ye davet etti. Ailesi ve yakınları yoldayken, 12 Mayıs'ta vefat eden Alcu, köy mezarlığına defnedildi. Türkiye'ye gelen 35 çifte vatandaş, köydeki ilkokulda kurulan sandıklarda oylarını kullandı.

Vefat eden muhtarın son isteği için gelip oy kullandılar

Mehmet Alcu'nun kızı Gülçin Alcu (49), babasının adını seçmen kağıdında görünce duygulandığını ifade ederek, "Almanya'nın Celle kentinde oturan yakınlarımızla hem babamın taziyesine geldik hem de bizi seçimde oy kullanmaya davet etmişti. Onun bu isteğini yerine getirdik. Toprağını çok seviyordu, son ana kadar buradan kopmadı. Babamın adı halen seçmen bilgi kağıtlarında bulunuyor. Onun adını görünce duygulandık" diye konuştu.

'BİZİM İÇİN HÜZÜNLÜ BİR SEÇİM'

Yaklaşık 30 yıldır Almanya'da yaşayan çifte vatandaş Hemo Kıy (78), "7 kişilik ailemle oy kullanmaya geldim. Bizim için hüzünlü bir seçim. Yolveren köyünde, hepimiz Avrupa'ya göçtük, bir tek muhtar köyde kalmıştı. Herkesin Avrupa'ya göçtüğü bir dönemde, bir tek muhtar burada kaldı. Batman'ın örnek muhtarlarındandı. İlerleyen yaşına rağmen çalışkandı ve köyümüze tersine göçü o hızlandırdı" diye konuştu.

Güvenlik gerekçesiyle Yolveren köyünde kurulan seçim sandıklarında 49 seçmenle oy kullanan Yakıtlı köyü muhtarı Abdulsamet Gezici, "Alcu, yörenin sevilen simalarındandı. Seçmen listesinde, onun adını görünce çok duygulandım. Eğer aramızda olsaydı, bugün sandık başında olacaktı. Bugün Almanya'daki ailesi ve yakınları da sandık başına gelip burada oy kullanınca onu da anmış olduk" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz