(Video) Bayram tatili 9 can aldı

Kırıkkale'de kaçan toplarını almak için girdikleri Kızılırmak'ta sulara gömülen 3 çocuk hayatını kaybetti. Şanlıurfa'nın Akçakale, Konya'nın Halkapınar, Gaziantep'in Oğuzeli ile Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçelerinden de peş peşe acı haberler geldi. Bayram tatilinde 9 kişi boğularak can verdi.

(Video) Bayram tatili 9 can aldı

Kırıkkale'de kaçan toplarını almak için girdikleri Kızılırmak'ta sulara gömülen 3 çocuğun cesedine ulaşıldı. Bahşılı ilçesinde Irak uyruklu 3 çocuk oynadıkları topun kaçtığı Kızılırmak'a girdi. Topu almak isteyen çocukların bir süre sonra sulara gömülüp gözden kaybolması üzerine 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istendi.

İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık, itfaiye, Kırıkkale Belediyesi ile Ankara Emniyet Müdürlüğü Su Altı Arama ve Kurtarma ekipleri sevk edildi. Su altı arama kurtarma ekiplerinin arama çalışmaları sonucu ulaşılan çocukların cesetleri, otopsi için Kırıkkale Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesindeki Sacır Deresi’nde de 2 kişi boğularak can verdi.  Yapılan incelemelerde Suriyeli olduğu belirlenen Nidal Abdullah Elhamed (19) ile Ali El Abdullah'ın (15) cenazeleri otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Konya'nın Halkapınar ilçesindeki su kanalında da 2 kişi hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre, İvriz Mahallesi'nde Omar Hacdavut (23), hidroelektrik santraline giden su kanalına düştü. Hacdavut'u kurtarmak için Hasan Hacdavut (22) ve Süleyman Hacdavut (20) da kanala girdi.

İhbar üzerine bölgeye AFAD, jandarma, itfaiye, dalgıç ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin çabasıyla kurtarılan Hasan Hacdavut, olay yerindeki müdahalenin ardından ambulansla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Konya Büyükşehir Belediyesi dalgıçlarının çıkardığı Omar ve Süleyman Hacdavut'un cansız bedenleri, Ereğli Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Bir acı haber de Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinden geldi. Alınan bilgiye göre, Hantepe Mahallesi'nde serinlemek amacıyla Dicle Nehri'ne giren 24 yaşındaki L.B. bir süre sonra akıntıya kapılarak kayboldu.

İhbar üzerine bölgeye AFAD, 112 Acil sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. AFAD ile jandarmanın arama kurtarma ekibinin çalışması sonucu gencin cesedi nehirden çıkarıldı. Cenaze otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumuna götürüldü.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde ise bir çocuk düştüğü sulama kanalında boğuldu. İlçenin Yukarıderen Mahallesi'nde sulama kanalının yakınında oynayan 5 yaşındaki Yusuf Yeşildağ, dengesini kaybederek kanala düştü.

Çevredekilerin kurtarmaya çalıştığı çocuk, kısa süre sonra suda kayboldu. Çocuğun cesedi, yaklaşık yarım saat sonra yakınları tarafından bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz