(Video) Kar yağışı etkisini sürdürüyor

Bitlis'te Karayolları ekipleri, Mutki-Hasköy kara yolunda ulaşımda aksamaların yaşanmaması için kar küreme çalışması yaptı.

(Video) Kar yağışı etkisini sürdürüyor

Bitlis'te Karayolları ekipleri, Mutki-Hasköy kara yolunda ulaşımda aksamaların yaşanmaması için kar küreme çalışması yaptı. kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Karayolları 113. Şube Şefliği ekipleri, Mutki-Hasköy kara yolunda kar küreme çalışması yaptı, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Van'ın Edremit ilçesinde akşam saatlerinde kar etkili oldu.
Kentte dün başlayan yağmur, yerini kara bıraktı. Beyaza bürünen ilçede, hava sıcaklığında hissedilir derecede düşüş yaşandı. Edremit Belediyesi ekipleri, ulaşımda aksama yaşanmaması için çalışma başlattı.

İstanbul'un bazı ilçelerinde karla karışık yağmur etkili oldu. Hava sıcaklığının düştüğü megakentte başlayan karla karışık yağmur, Avrupa Yakası'ndaki bazı ilçelerde etkisini gösterdi. Gün boyunca yer yer etkisini arttıran yağış, bazı bölgelerde sulu kara döndü.Yağış dolayısıyla sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Marmara Denizi'ndeki Balıkesir'e bağlı Marmara Adası'nda etkili olan kar ve tipi, ulaşımda aksamalara yol açıyor. Adada dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar, zaman zaman tipiye dönüşüyor. İlçe merkezi ile Saraylar Mahallesi arasındaki yolda kar fırtınası etkili oldu. Yolda mahsur kalan araçlar, Marmara Adalar Belediyesi ekiplerince kurtarıldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Marmara Adalar Belediyesi ve Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü 146. Şube Şefliği ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

Tekirdağ'da etkili olan kar nedeniyle bazı mahalle yollarında ulaşım sağlanamıyor.
İl genelinde ulaşıma kapanan 10 mahalle yolunun ulaşıma açılması için ekipler çalışma başlattı.
Kar yağışı nedeniyle bazı caddelerde buzlanma meydana geldi. İlerlemekte güçlük çeken araçlar yolda kaldı. Şarköy, Malkara, Muratlı ve Hayrabolu ilçelerinde zaman zaman etkisini artıran kar yağışı nedeniyle kara yolları ve belediye ekipleri ana arterlerde yolların kapanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.Belediye ekipleri de caddelerde tuzlama çalışmaları yapıyor.

Kütahya'da kar nedeniyle özellikle şehirler arası ulaşımın açık tutulması için ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Kent merkezinde belediye, Eskişehir ve Afyonkarahisar'a bağlanan şehirler arası yollarda ise Karayolları ekipleri kar tutmaya başlayan bölgelerde ulaşımın durmaması için çalışma yürütüyor.

Ardahan'da etkili olan kar yağışı, kent merkezini beyaza bürüdü.Kar yağışının ardından sis etkisini gösterdi. Kentin yüksek kesimlerinde oluşan buzlanma nedeniyle sürücüler uyarıldı.

Hava sıcaklığının en düşük sıfırın altında 1 ve en yüksek 1 derece ölçüldüğü

Eskişehir'de devam eden kar nedeniyle beyaza büründü. Karayolları ve belediye ekipleri sorumluluk bölgelerinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için çalışmalarına devam etti.
Sabah işe gitmek isteyen bazı vatandaşlar araçlarının üzerinde biriken karları temizledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz