Yağmur, dolu, fırtına yıldırım

Güneydoğu dün, yağmur, dolu, fırtına ve yıldırım düşmesiyle adeta felç oldu. Diyarbakır, Hakkari ve Bingöl'de yıldırım can alırken, fırtına hasara yol açarken, yağmur ise sele döndü.

Yağmur, dolu, fırtına yıldırım

Yılmaz YAŞAR/Murat YÜZÜGÜLLÜ

DİYARBAKIR-İki günden buyana Güneydoğu bölgesini saran toz bulutları, dün yağan yağmurla kısmen etkisini kaybederken, dolu, yıldırım ve sağnak yağmur yaşamı felç etmeye devam etti. Diyarbakır, Hakkari ve Bingöl'de yıldırım düşmesi sonucu bir kişi öldü, biri polis 3 kişi yaralanırken, yağmur ve fırtına nedeniyle sel oluştu, bir çok evin çatısı uçtu.

DİYARBAKIR'DA YAĞMUR

Diyarbakır kent merkezi ve bazı ilçelerde sabah ve öğleden sonra yaşanan sağanak yağış, sele dönüştü. Yağmur sonrası başlayan dolu ise ekili alanara büyük hasar verdi. Yağmur kentin bazı semtlerinde sele neden olurken, bir çok işyeri ve bodrum katlar sular altında kaldı. Şehitlik semtinde mağdur olan vatandaşların yardımına DİSKİ ekipleri yetişti. Suların tahliyesini sağladı.

YILDIRIM CAN ALDI

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine yaklaşık 20 kilometre mesafedeki Beşatlı köyüne bağlı Çakırkaya mezrasında koyunları otlatan Seyfullah Ömgün'e (15) yıldırım isabet etti.  Köylülerce Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırılan Ömgün'ün hayatını kaybettiği belirlendi.  Ömgün'ün cenazesi doğduğu yer olan Akalın köyü mezarlığında defnedildi.

Seyfullah Ömgün'ün babası Arif Ömgün, olayın bu sabah saatlerinde gerçekleştiğini belirterek, "Sabah oğlumla telefonda konuştum. Yanına gideceğimi söyledim. O da bana 'tamam baba sıkıntı yok' dedi. Görüşmemiz 10 dakika sürdü. Ondan sonra bana telefon geldi. Hastaneye kadar gelmemi istediler. Oraya gittiğimde olayı öğrendim. Büyük bir acı. Allah kimseye göstermesin." dedi.

POLİS YARALANDI

Buarada, Siirt-Tillo karayolu kavşağı üzerinde bulunan polis noktası yakınlarına yıldırım düşmesi sonucu polis memuru İbrahim Aytan yaralandı. Aytan, 112 Acil Servis ekiplerince Siirt Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Aytan'ın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

BİNGÖL'DE 2 KİŞİ YARALANDI

Bingöl'de ise Sancak Beldesi’nde çıkan hortumda 2 kişi yaralandı. Yağışla beraber oluşan fırtına, yerini hortuma bıraktı. Hortum nedeniyle bölgedeki bazı evlerin çatıları uçtu. Çatılardan kopan parçalar, 2 köylünün üzerine düştü. Yaralanan 2 kişi, olay yerine sevk edilen ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürü Mehmet Emin Boğatekin, merkeze bağlı Sancak beldesinin Sudüğünü ve Oğuldere köyü, Esenler mezrası ile Adaklı ilçesine bağlı Doluçay köyünde şiddetli fırtına ile hortum nedeniyle 18 ev ve ahırda hasar oluştuğunu söyledi. Şiddetli fırtına ve hortum nedeniyle 2 kişinin de hafif yaralandığını aktaran Boğatekin, olayın ardından ekiplerin seferber edildiğini ve hasar tespit çalışması yapıldığını bildirdi.

Boğatekin, "14 ev ve ahırın çatılarında hasar meydana geldi. 4 evde ise ciddi hasar oluştu. Uçan çatılar nedeniyle 2 kişi yaralandı. Yaralılar, Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılarak gerekli tedavi yapıldıktan sonra taburcu edildi." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz