Yılmaz'a uğurlama töreni

TUNCELİ'de önceki gece PKK'ılarla çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Yılmaz'ın cenazesi Elazığ'da düzenlenen törenin ardından uçakla Ankara'ya gönderildi.

Yılmaz'a uğurlama töreni

Tunceli İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince dün gece merkez Esenyurt Mahallesi'nde bir grup teröristin bulunduğu belirlenince operasyon düzenlendi. Güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Yılmaz ile 2 uzman çavuş da yaralandı. Yaralı askerler helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Yarılı askerlerden durumu ağır olan Astsubay Çavuş Mehmet Yılmaz, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak, şehit oldu.

ŞEHİDE UĞURLAMA

Şehit Astsubay Çavuş Mehmet Yılmaz için bugün Elazığ Havalimanı'nda uğurlama töreni düzenlendi. Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Tunceli Valisi Tuncay Sonel, 8'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Salih Karataş, şehidin eşi Kübra Yılmaz, şehidin babası, yakınları, askeri erkan ve çok sayıda kişinin katımıyla yapılan törende saygı duruşunun ardından şehidin özgeçmişi okundu, dua edildi.

Tunceli Valisi Tuncay Sonel yaptığı konuşmada, şehit Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Yılmaz'ın bir ay önce göreve başladığını ve acılarının büyük olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Yılmaz'ın cenazesi Kırıkkale'de toprağa verilmek üzere uçakla Ankara'ya uğurlandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz