Yollar can pazarı gibi

Ambulans Tır’a çarptı. Yüksekten düşme sonucu ambulansla hastaneye götürülen 6 yaşındaki Cennet Çoşuk öldü, 4’ü sağlık görevlisi 5 kişi yaralandı. Otomobil ile minibüsün çarpışmasında 4 kişi yaralanırken, direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobil metrelerce takla attı.

Yollar can pazarı gibi

Diyarbakır’da dün karayolunda can pazarı adeta yaşandı. Peş peşe meydana gelen trafik kazalarında, yüksekten düşme sonucu hastaneye götürülen 6 yaşındaki Cennet Çocuk, içinde bulunduğu ambulansın kaza yapması sonucu yaşamını yitirdi, 4’ü sağlık görevlisi 5 kişi de yaralandı. Yenişehir ilçesinde ise, Otomobil ile minibüsün çarpışmasında 4 kişi yaralanırken, direksiyon hakimiyetini kaybeden otomobil  ise metrelerce takla attı.

AMBULANS TIRLA ÇARPIŞTI

Günün ölümlü trafik kazası Diyarbakır-Bingöl-Batman yol ayrımında meydana geldi. Silvan Devlet Hastanesi'nden Diyarbakır'a sevki yapılan yüksekten düşme sonucu ağır yaralı olan 6 yaşındaki hasta Cennet Coşuk’u taşıyan 21 BC 262 plakalı ambulans Murat M. idaresindeki 16 LD 047 plakalı tırla kafa kafaya çarpıştı.

YARALI CENNET KURTARILAMADI

Çarpışmanın etkisiyle savrulan ambulans takla atarak devrildi, tır da yön levhasına çarparak durabildi. Kazada, hasta Cennet Coşuk ile yakını Bilal Coşuk ve sağlık çalışanları  Yunus A. (24), Mekiye A. (26), Mehmet B. (23), Mervan Ö. (25) ve sürücü M.M. yaralandı.

 KAZA ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Yaralılar bölgeye sevk edilen 112 Acil Servis ekiplerince Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralılardan 6 yaşındaki Cennet Coşuk, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Kaza nedeniyle kara yolunda ulaşım kontrollü sağlanıyor.

Öte yandan olay anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Kayıtlarda, Bingöl istikametinden gelen tırın, Batman yönünden gelen ambulansla çarpıştığı, ambulansın takla atarak devrildiği görülüyor.

MİNİBÜS-OTOMOBİL ÇARPIŞMASI

Günün ikinci trafik kazası ise merkez Yenişehir ilçesi, Diyarbakır-Silvan kara yolunun Cumhuriyet Mahallesi mevkisinde meydana geldi. Sürücüsünün ismi öğrenilemeyen 21 ACU 597 plakalı minibüs, seyir halindeki 34 DBJ 182 plakalı otomobile arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil, yol kenarındaki bir marketin meyve ve sebze tezgahına, minibüs de yol ortasındaki refüje çarparak durabildi.

Kazada, araçlarda bulunan 4 kişi yaralandı. Yaralılar, çevredeki vatandaşlar ile ihbar üzerine olay yerine sevk edilen 112 Acil Sağlık ekiplerince kentteki hastanelere kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

TEZGAHA ÇARPARAK DURABİLDİ

Marketin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, marketten alışveriş yapıp çıkan müşterilerin kapı önünde park ettikleri araçlarına binmelerinden hemen sonra otomobilin sebze ve meyve reyonlarına çarptığı görülüyor.

METRELERCE TAKLA ATTI

Günün üçüncü trafik kazası ise Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, seyir halindeki bir otomobil önce kamyona çarptı, ardından metrelerce takla atarak karşı şeride uçtuğu sırada refüje takıldı.

İKİ KİŞİ YARALANDI

 Kazada otomobilde bulunan 2 kişi yaralanırken, aracın karşı şeride geçememesi muhtemel bir facianın önüne geçti. Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık, itfaiye ve güvenlik güçleri sevk edildi. Yaralılar, yapılan ilk müdahale sonrası çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alınırken, hurdaya dönen araç çekici yardımıyla olay yerinden kaldırıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz