10. EgeArt Sanat Günleri başladı

Ege Üniversitesi (EÜ) tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenecek "Uluslararası EgeArt Sanat Günleri" başladı.

10. EgeArt Sanat Günleri başladı

EÜ Atatürk Kültür Merkezi’ndeki açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Cumhuriyet'in 100. yılında "vefa" temasıyla EgeArt Sanat Günleri'ni 10. kez düzenlediklerini kaydetti.

Prof. Dr. Budak, Uluslararası EgeArt Sanat Günleri'nin resimden fotoğrafa, heykelden seramiğe, gelenekselden yapay zekaya, camdan enstalasyon alanlarında birçok etkinliğe ev sahipliği yapacağını hatırlatarak "Sanatın ve vefanın birleştirici gücüyle kültürlerarası etkileşimin artmasını sağlayacak bu sanatsal şölenin, sanatın gelişimine çok değerli katkılar sunacağına yürekten inanıyorum." diye konuştu.

Açılış töreninde 2020 yılında UNESCO kriterlerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından "Yaşayan İnsan Hazinesi" olarak ilan edilen ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil ebru yaptı. Barutçigil'e, Rektör Budak da eşlik etti.

Törenin sonunda Prof. Dr. Budak, EgeArt Onur Ödülünü İLKSEV Başkanı Filiz Eczacıbaşı Sarper'e, "Yaşayan Anıt Sanatçılar' plaketlerini ise Mehmet Tüzüm Kızılcan, Hikmet Barutçugil ve Habip Aydoğdu'ya verdi.

10. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri 1 Aralık Cuma gününe kadar devam edecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler