140 milyon insanı zehirleyeceklerdi!

PKK’nın finans kaynağı uyuşturucuya yönelik Lice ilçesi dağlık alanda sürdürülen operasyonlarda, şu ana kadar piyasa değeri 10,5 milyar TL olan ve 780 ton esrar elde edilebilecek 44 milyon köke yakın kenevir bitkisi, 9 ton da toz ve kubar esrar ele geçirildi.

140 milyon insanı zehirleyeceklerdi!

Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde, 24 taburun katılımı 8 bin civarında asker ve polis tarafından Lice ve civar bölgelerde icra edilen 'Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu' sürüyor.

24 TABUR 8 BİN ASKER VE POLİS

Dağlık ve ormanlık alanda, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek, bölgede örgüt mensuplarınca kullanılan sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip etmek ve örgütün finans kaynağı olan uyuşturucu ekim alanlarını imha etmek amacıyla başlatılan operasyon başarıyla yürütülüyor.

OPERASYON LİCE VE ÇEVRESİNDE SÜRDÜRÜLÜYOR

Operasyon kapsamında Lice ilçesi güneyinde bulunan Çitlibahçe, Dibek, Varlık, Hacıcemil, Dolunay, Güzdam, Çavundur ve Yolçatı Köyleri (Bölücü terör örgüt mensuplarına ait sözde mezarlık çevresinde bulunan köyler) kırsalında, yaklaşık olarak 300 dönüm araziye ekili ve bakımları yapılmış vaziyette hint kenevirleri imha ediliyor.

ELE GEÇİRİLEN UYUŞTURUCUNUN PİYASA DEĞERİ 10,5 MİLYAR TL

Terör örgütü PKK’nın finans kaynağı uyuşturucuya bu denli bir darbenin ekonomik değeri de oldukça ciddi rakamlar olarak göze çarpıyor. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Lice ilçesi dağlık alanda sürdürülen operasyonlarda şu ana kadar piyasa değeri 10,5 milyar TL olan ve 780 ton esrar elde edilebilecek 44 milyon köke yakın kenevir bitkisi, 9 ton da toz ve kubar esrar ele geçirildi.

HEDEFLENEN 60 MİLYON KÖK, 15 MİLYAR TL EDİYOR

Devam eden operasyonlarda bin 50 ton civarında esrar elde edilebilecek ve piyasa değeri 15 milyar TL bulacak olan 60 milyon kök hint keneviri ele geçirilmesi hedefleniyor. Bazı güvenlik kaynakları, operasyonun kaydırılacağı Kocaköy, Kulp, Hani ve Hazro bölgesi ile dağlık alanında ekili ve yer altına saklanan uyuşturucuların da ele geçmesiyle bu rakamın bin 500 tonu da bulabileceği belirtiliyor.

PİYASAYA SÜRÜLSE 140 MİLYON İNSANI ZEHİRLEYEBİLİR

Güvenlik uzmanları, uyuşturucuların ele geçirilmeyip piyasaya sürülmesi durumunda, yaklaşık 140 milyon insanın zehirleyebileceğini belirtirken, yıllar içerisinde milyonlarca insanın Lice, Hazro, Kocaköy, Kulp ve Hani bölgesinde yetiştirilen uyuşturucularla zehirlendiğini dile getiriyorlar.

Kaynak: Diyarbakır Söz