70 hafta geçti, fail yok

Tahir Elçi için düzenlenen eylemin 70'inci haftasında, Baro Başkan Yardımcısı Avukat Velat Alan, “Toplumun vicdanını ağır bir şekilde yaralayan bu olayın bir an önce aydınlatılmasını istiyoruz” dedi.

70 hafta geçti, fail yok

Diyarbakır Barosu, Sur’da öldürülen eski başkanları Tahir Elçi’nin faillerinin bulunması, soruşturma dosyasının hızlı ve etkili yürütülmesi talebiyle 70’nci kez Diyarbakır Adliyesi önünde toplandı. Avukatların cüppeleriyle katıldığı eylemde, üzerinde Kürtçe ve Türkçe yazılı “Seni unutmayacağız” pankartı açıldı.

FAİLİ SORULDU

Baro Başkan Yardımcısı Velat Alan, Elçi cinayetinin aydınlatılmamasını protesto etmek toplandıklarını belirterek, “Bugün tam 490 gün, 70 hafta, 1 yıl 4 ay 3 gün oldu. Halen Tahir Elçi cinayeti aydınlatılmadı, failleri ortaya çıkarılmadı. Ne yazık ki soruşturma etkin bir şekilde yürütülmüyor. Soruşturmanın etkin yürütülmesi durumunda cinayetin aydınlatılabileceğini düşünüyoruz. Buradan soruşturma makamına bir kez daha sesleniyoruz. Toplumun vicdanını ağır bir şekilde yaralayan bu olayın bir an önce aydınlatılmasını istiyoruz. Diyarbakır Barosu olarak bu cinayet aydınlatılıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz. Durmayacağız. Tahir Elçi’yi unutmayacağız. Her zaman onun çizgisinde yürümeye devam edeceğiz” dedi.  Açıklama, 5 dakikalık oturma eylemi ardından sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler