Açık havada çocuklarla nasıl vakit geçirilir?

Havalar ısınmaya başladığında bahçelerimizden ve dış mekanlarımızdan çocuklarınızla birlikte en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğinizi burada bulabilirsiniz.

Açık havada çocuklarla nasıl vakit geçirilir?

Açık havada çocuklarla nasıl vakit geçirilir? Havalar ısınmaya başladığında bahçelerimizden ve dış mekanlarımızdan çocuklarınızla birlikte en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğinizi burada bulabilirsiniz. 

Güneş parlıyor, gökyüzü masmavi ve o gün ailenizle dışarıda dinlenmekten başka gidecek hiçbir yeriniz yok. Dış mekanda yapacağınız etkinlikleri, çocukların etraflarındaki dünyayı keşfetmeleri için eğlenceli ve sağlıklı bir yol sağladığından çocukların gelişimi için de çok önemlidir. Açık havada yapacağınız etkinlikler çocuğunuzun zıplama, koşma veya fırlatma gibi fiziksel yönlerini geliştirmelerine yardımcı olabileceği gibi zihinsel olarak aktif ve meşgul kalmalarına da yardımcı olur.

Açık havada çocuklarla nasıl vakit geçirilir?

Aşırı büyümüş çimler, çocuklardan daha uzun çimenler ve sürünen yabani otlar.. Bunların hepsi bahçenizin tadını çıkarmak yerine bakımına harcanan zaman anlamına gelir.
İşte stresli şeylerle uğraşmayı bırakıp, istediğiniz sezonu nasıl geçirebileceğinize dair birkaç fikir daha...

Çocukları açık havada nasıl eğlendirebilirsiniz?

Havalar ısındığında bahçe, çocuklarınızı evlerden çıkarmak için en ideal yerdir. İşte açık havada ya da küçük bir bahçede çocuğunuzla yapabileceğiniz birkaç fikir,

  • Aslında, çocuklar için bir paket tebeşir sonsuz eğlence yaratabilir. Hayallerini kaldırımlara, yollara veya taşların üzerine çizmeleri için onlara meydan okuyun. Çünkü günün sonunda çocuklarla vakit geçirdiğiniz yerin gökkuşağı renkleriyle dolması ihtimali var.
  • Açık alan çocuklar için sonsuz bir ilham kaynağı ve eğlence yeri olur. Onlarla birlikte tahta parçalarından bir böcek oteli yaratmayı deneyin. Çocuklara bahçede kendilerine ait bir bölüm verin; sebze ekebilirler, tahta parçalarından ve eski saksılardan bir böcek oteli inşa edebilirler ya da eski tabak ve kaşıkları kullanarak dağınık çamurlu turtalar yapabilirler.
  • Nevresim veya masa örtüsüyle oyun alanı oluşturmak çocukları meşgul edecektir. Ağaçlardan, dallardan, sandalye ve masalardan yardım alabilirsiniz. O oyun alanı içinde oynamak, yemek yemek ve uyumak çocukların yanı sıra size de çok keyif verecektir.
  • Güneş batarken, aile film gecesi için bir açık hava sineması kurun. Tek ihtiyacınız olan ucuz bir projektör ve bir çarşaf. Minderler ve patlamış mısır da ekleyip filminizi daha da keyifli hale getirebilirsiniz. Bu kadar çeşitli ve farklı olasılık varken, çocuğunuzla birlikte dışarıda ne kadar eğlenebileceğinizin sınırı yok.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler