Adana'da yürek dağlayan yaşam mücadelesi, 2 odalı evde kapısız, sıvasız, bacasız yaşıyorlar

Adana Yüreğir ilçesi'nde, kapısı camları olmayan bir gecekonduda 6 kişilik bir ailenin dıramı gözler önüne serildi. 45 yaşında bir anne Fatma Beşenk, 4 çocuğu ve eşiyle birlikte bu gecekonduda yaşıyor. Eşinin ayaklarından rahatsız olması nedeniyle eve kağıt ve hurda toplayarak bakmaya çalışan Fatma Beşenk komşularının yardımıyla geçimini sağlıyor. Yetkililerden yardım eli uzanmasını istiyorlar.

Adana'da yürek dağlayan yaşam mücadelesi, 2 odalı evde kapısız, sıvasız, bacasız yaşıyorlar

Adana Yüreğir ilçesi'nde, kapısı camları olmayan bir gecekonduda 6 kişilik bir ailenin dıramı gözler önüne serildi. 45 yaşında bir anne Fatma Beşenk,  4 çocuğu ve eşiyle birlikte bu gecekonduda yaşıyor. Eşinin ayaklarından rahatsız olması nedeniyle eve kağıt ve hurda toplayarak bakmaya çalışan Fatma Beşenk komşularının yardımıyla geçimini sağlıyor. Yetkililerden yardım eli uzanmasını istiyorlar.

Merkez Yüreğir İlçesi'nin Yeşilbağlar Mahallesi'nde eşi 45 yaşındaki Fatma ve 4 çocuğu ile birlikte 2 odalı gecekonduda oturan 55 yaşındaki Hüseyin Beşenk, ayaklarında doğuştan eğrilik olduğu için yürümekte güçlük çekiyor. Uzun süre tarım işçiliği yapan Beşenk, 1 yıl önce rahatsızlanınca çalışamaz oldu. Aile komşularından gelen yardımlarla hayatını sürdürmeye başladı.

Çatısı akan, duvarları delik, kapıları olmayan, pencereleri cam yerine naylonla kapatılan gecekonduda eşi ve 3'ü okula giden 4 çocuğuyla birlikte yaşayan Hüseyin Beşenk, ailesine bakabilmek için atık kağıt ve hurda topladığını ancak sağlık sorunları nedeniyle artık çalışamadığını söyledi. Yağmur yağdığında sıvasız gecekondunun duvarlarındaki deliklerden eve su dolduğunu anlatan Fatma Beşenk ise uzatılacak yardım elini beklediklerini belirterek, "Eşim yakında ameliyat olacak. Sağlığına kavuşunca bize sahip çıkacak. Ama şu anda zor durumdayız, komşularımızın yaptığı yardımlar, verdiği yiyeceklerle günümüzü geçiriyoruz" dedi.

Yüreğir, Adana'nın Büyükşehir merkez ilçelerinden birisidir. Adana'nın ortasından geçen seyhan Nehri, Yüreğir ve Seyhan ilçelerini ayırır.

Adana'nın merkez ilçesi olan Yüreğir, 5 Haziran 1986'da belediye olmuştur. İsmini 1250-1352 yılları arasında Türk Oğuz boyundan Üçoklara ait kavmin buraya yerleşmesinden dolayı almıştır. Adana'nın en çok göç alan ilçesidir.

Coğrafi konum olarak Torosların eteğine kurulan Çukurova Üniversitesi’nin güneyinde başlayan Yüreğir İlçesi yerleşim alanı, doğuda Misis havzası, batıda Seyhan Nehri ve güneyde Karataş Ovası ile çevrelenmiş bölgede oluşan yerleşim alanıdır. Tarihsel olarak geçiş alanları üzerinde bulunması sebebiyle Yüreğir ilçesi önemli bir kavşak noktası olarak düşünülmüştür.

İlçesinin kuzeyinde İmamoğlu, kuzeybatısında Karaisalı, batısında Seyhan, doğusunda Ceyhan, güneyinde Yumurtalık ve Karataş ilçeleri bulunmaktadır.

İlk ve ortaçağda önemli bir yerleşim merkezi olan Yüreğir ve yöresinde eski eser olarak köprü ve höyük, yer mozaikleri ve su kemerleri, hamam ve kervansaray bulunmaktadır. Bu eserler Hitit, Roma, Selçuk ve Osmanlı dönemlerine aittir.

İlçe bağlısı olarak merkez hariç olmak üzere ilçe merkezine bağlı; 13 belde, 112 köy ve 89 mahalleden oluşmaktadır.

Kaynak: İnternet Ajans

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler