Ahlat'ta Taş Tepkisi Dinmiyor

(YYÜ) tarafından yapılan bir araştırma sonucunda 'Ahlat taşında akciğer kanserine yol açan eriyonit mineralleri var' yönündeki açıklamaya bir tepki de Ahlat Yapı Taşı Kooperatifi'nden geldi.

Ahlat'ta Taş Tepkisi Dinmiyor

Kooperatif Başkanı Metin Coşkun, "Ahlat taşının yan etkisi yoktur, aksine sağlık açısından çok faydalı bir yapı elemanıdır" dedi.

Sınırlı Sorumlu Ahlat Yapı Taşı Kooperatif

Başkanı Metin Coşkun, Ahlat'ta yıllık ortalama 100 bin metrekare taş üretimi yapıldığını belirterek, Ahlat'a özgü bu yapıyı bozmak isteyen kişiler olduğunu söyledi. Coşkun, "Ahlat taşında akciğer kanserine yol açan eriyonit mineralleri var mı diye açıklama yapılması, tam bir sorumsuzluk örneğidir. Bu araştırmayı yapmak isteyenler, ya bunca insanın el emeği, alın terini bilmiyorlar. Yahut bölgemizin bu önemli gelir kaynağına darbe vurmak istiyorlar. Üniversite bir araştırma yapacaksa, bunu yedi düvele duyurmadan aklı selim bir şekilde yapar. Sonuçlarını da kamuoyuna duyurur, biz de saygı duyarız. Ortada fol yok, yumurta yokken Kapadokya'daki istisnai bir örnek öne çıkarılarak kamuoyuna duyurulması öncelikle bunu yapanların sorumsuzluğunu gösterir" dedi.

YAPI MALZEMESİ OLARAK KULLANIYOR

 

Ahlat Taşı ile ilgili yapılan bu araştırmadan dolayı rahatsız olduklarını dile getiren Ahlat Yapı Taşı Kooperatif Başkanı Metin Coşkun, bu konuyu yakından takip ederek kendilerine destek veren Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban'a teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.

'AHLAT TAŞI'NDA KANSER ARAŞTIRMASI

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Yyü) Mimarlık Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği ve Jeoloji Mühendisliği bölümünden 4 kişilik ekip tarafından yürütüldüğü belirtilen ve halen devam eden araştırmada, Ahlat taşının, Ürgüp'teki kanser taşlarla aynı volkanik özelliği taşıdığı açıklanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz