Aile saadeti için eşlerin empati kurması şart

Aile Eğitim Uzmanı Ersin Temel, mutlu bir aile için güçlü iletişim ağlarının kurulması ve her türlü meseleye iki kişilik bakabilme becerisinin kazanılması gerektiğini söyledi.

Aile saadeti için eşlerin empati kurması şart

Temel, son zamanlarda gerek meydana gelen boşanma oranlarındaki artışa dikkat çekerek, aile kurumuna verilmesi gereken öneme vurgu yaptı. Sağlam ve güçlü bir toplumun ancak güçlü ve düzenli ailelerden oluşabildiğini belirten Temel, toplumları ayakta tutan gücün, inanç, birliktelik ve aileden geçtiğini söyledi. Temel, ailede empatinin önemine de işaret ederek, "Mutlu bir aile için, güçlü iletişim ağlarının kurulması gerekir. Olaylara, ilişkilere ve her türlü meseleye iki kişilik bakabilme becerisinin kazanılması oldukça önemlidir." dedi.

EŞLERİN EMPATİ KURMASI

Psikolojik Danışman Ebubekir Kayhan da eşler arası yapılan iletişim hatalarına değindi. Kayhan, hataların genelde eleştirel bir dil, suçlayıcı bir yaklaşım, empati kuramamak, kişiliklerin tartışmaların içine çekilmesi ve kazanmak odaklı yapılan tartışmalardan kaynaklandığına dikkat çekti. Kayhan, "Eşler arası iletişim hatalarına düşülmemesi için eleştiride kişilik hedef alınmamalı. Suçlayıcılıktan çok yapılan doğrular takdir edilmeli. Özür dileyebilmeli ve konuşurken kullanılan sözcüklere dikkat edilmeli." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler