Görüş Bildir

Aileler sevindi

Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının imzaladığı protokol ile Türkiye'de SSPE hastalarına aylık bağlanması ile ilgili çalışma aileleri sevindirdi.

Aileler sevindi

Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının imzaladığı protokol ile Türkiye'de SSPE hastalarına aylık bağlanması ile ilgili yeni düzenleme aileleri sevindirdi. Diyarbakır’da 16 yıldır SSPE hastası olan kızı için mücadele veren bu kapsamda SSPE hastası aileleri bir araya toplayarak dernek altında kuran SSPE Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ercan Akto, yapılan düzenlemeyi olumlu bulduklarını kaydetti. Nakdi yardım ve aylık bağlanmasının aileler bir nebze olsun yüklerini hafifleteceğini vurgulayan Akto, tüm üyelerine ve SSPE hastası çocukları olan ailelere bulundukları illerde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapma çağrısında bulundu.

“Düzenlemeden dolayı teşekkür ediyorum”

Kızının hastalığından dolayı ilçeden Diyarbakır’a taşındığını ifade eden Akto, “16 yıldır SSPE hastasıdır kızım ve 21 yaşındadır. Köyde yaşadığımızda fizik tedavi görmüyordu ondan dolayı Diyarbakır’a taşındık. Onun hastalığından dolayı Diyarbakır dışına çıkmıyoruz. Diyebilirim ki SSPE hastası çocuğu olan ailelerin sayesinde hasta bakım ücreti çıktı. Aylık bağlanması iyi bir şey. En azından bir katkıdır ama bizim temennimiz bu değildi. Temennimiz sadece SSPE hastaları değil, buna benzer ailelerin bir ferdini istihdam etmek. Ben 16 yıldır emek veriyorum şimdi yapılacak katkı nihayetinde sınırı bellidir. Bundan yararlanan bütün hastalar adına teşekkür ediyorum” dedi.

SSPE hastası çocukları olan ailelere çağrıda bulunan Akto, şunları söyledi:  “Herkes bağlı bulundukları ilçelere başvursunlar. Bizim duyan herkes lütfen komşusuna, akrabasına, dostuna bu konuyu iletsin. Aileler mağdur olmasınlar en azından kısa dönem de olsa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuru yapsınlar.”

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi