Akdamar Kilisesi, 10'uncu ayine ev sahipliği yapacak

VAN Gölü üzerindeki Akdamar Adası'nda bulunan, Ermeniler için büyük önemi olan tarihi Akdamar Kilisesi'nde, pazar günü 10'uncu ayine ev sahipliği yapılacak. 

Akdamar Kilisesi, 10'uncu ayine ev sahipliği yapacak

İl Kültür ve Turizm Müdürü Erol Uslu, "Bir kez daha Van'dan; dünyaya barışın, kardeşliğin, huzurun sembolü olan Akdamar Adası'ndaki Akdamar Kilisesi'nden tekrar Ermeni ayinine ev sahipliği yapan bir Van olarak o güzel görüntüyü vermek istiyoruz" dedi.
İnanç turizminin merkezlerinden Akdamar Kilisesi, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor. Akdamar Kilisesi'nde 2005 yılında başlatılan restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından tarihi kilise, 2007'de uluslararası törenle 'anıt müze' olarak açıldı. Tarihi kilisede ilk ayin de 95 yıl aradan sonra 19 Eylül 2010'da yapıldı. Her yıl ayine katılmak isteyen binlerce kişi, kentteki otellerde rezervasyon yaptırıyor. Yılda 1 gün ayin izni verilen kilisede güvenlik gerekçesiyle 2015'ten sonra 3 yıl ara verilen ayinler, güvenlik sorunlarının çözülmesinin ardından tekrar başladı. Akdamar Kilisesi'nde bu yıl 10'uncu ayine ev sahipliği yapılacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz