Aksoy ailesinin “eğitim yuvası”

Vali Aksoy’un anne ve babasının adına inşa ettiği Okul’un açılışı Bakan Soylu yaptı. Soylu, “Biz iyilik medeniyetinin çocuklarıyız” diyerek, Aksoy ailesinin mübarek bir işe imza attığını söyledi.

Aksoy ailesinin “eğitim yuvası”

Uzun bir süre Diyarbakır İl Valiliği görevinde bulunan Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’un, Trabzon’da anne ve babasının adına yaptırdığı Hatice-Aslan Aksay Anaokulu’nun açılışını, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptı. Soylu, “Biz iyilik medeniyetinin çocuklarıyız” dedi.

HATİCE VE ASLAN AKSOY ANAOKULU

Vali Aksoy, doğum büyüdüğü Trabzon’un Köprülü ilçesinde annesi ve babası adına inşa ettiği Hatice-Aslan Aksoy Anaokulu önceki gün, törenle eğitim ve öğretime açıldı. Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti milletvekilleri ve Vali Hüseyin Aksoy ile aile fertleri ve vatandaşlar katıydı

EKONOMİK ZORLUKLARIN DÖNEMİ İDİ

Törende Aksoy ailesi adına konuşan Vali Hüseyin Aksoy,  “Ben buraya yaklaşık 500 metre mesafede olan bir evde doğdum. Ben doğduktan sonra evimizde elektrik olmadığı zamanları bilirim. Köprübaşı’nın ekonomik zorluklar olduğu bir dönemde eğitimin çok önemli olduğunu o tarihlerde farketmiştik. Eğitimde anne babamızın rolü bize çok fazla. Annem ve babam 10 çocuk sahibi. Hayatta olan 9 kardeşiz. Bizlerin yetişmesinde özel gayretleri var. Çocukluğumuzda yaramazlık yaptığımızda bile sesini yükseltmeden bizleri sevgiyle büyüten sevgili annem, terzilik yaparak öğrenci eğiterek, aile ekonomisine çok ciddi katkılar sağlamıştır. Disiplinli yapıya sahip olan babamızda eğitimimiz konusunda oldukça hassastır. Her türlü fedakarlığı yapmış, ciddi süreç ortaya koymuştur” diye konuştu.

BİZ İYİLİK MEDENİYETİNİN ÇOCUKLARIYIZ

Açılışa İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise Aksoy ailesinin yalnızca okul yapmadığını, aynı zamanda amel defterlerini sürekli açık tutacak adım attığının altını söyledi. Soylu, okuldan her çocuğun nasipleneceğini bildirdi.  Bakan Süleyman Soylu, kişinin doğduğu yere hizmet etmesi kadar mübarek bir iş olmadığını ifade ederek, “İyilik medeniyeti, bizim ülkemizin ve milletimizin en önemli vasıflarından biridir. Biz iyilik medeniyetinin çocuklarıyız.” şeklinde konuştu.

Dünyanın en büyük ekonomik krizlerinden birini yaşayan Lübnan’da 0-2 yaş arasındaki çocukların sütle buluşmalarını sağlayan bir ülke olduklarını anlatan Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine bu konuda talimat verdiğini belirtti. Bakan Soylu, bugüne kadar hiç kimseye sırtlarını dönmediklerine işaret ederek, şunları kaydetti:

''Sadece siyaset uğruna, yabancı düşmanlığını bu ülkeye nakşetmek isteyenler sadece bir tek oy uğruna memleketimizi farklı göstermeye, insanlarımızı farklı göstermeye, bir ırkçılığın içerisine bizi koymaya, bizi o güzel karakterimizden ayırmaya çalışıyorlar. Biz bu topraklarda etrafımızdaki bütün coğrafyanın karşı karşıya kaldığı sıkıntıların sorumluluğunu yaşayan bir milletiz.''

AKSOY’DAN TEŞEKKÜR MESAJI

Açılış sonrasında Vali Aksoy, açılışa katılan, mesaj ve çicek gönderen, mutlu günlerine ortak olan Bakanlara, Valilere ve Milletvekillerine, BBB’na, Adli ve Mülki camiasına, Belediye  Başkanlarına, Kurum Müdürlerine, dost ve akrabalara teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler