Antalya'da Sıcaklıklar Bunalttı

Hava sıcaklığının öğle saatlerinde 40 dereceye çıktığı Antalya'da tatilciler serinlemek için çeşitli yollara başvurdu. Kimisi gün boyunca deniz kenarında vakit geçirdi, kimisi bahçe hortumuyla birbirlerini ıslatarak serinlemeye çalıştı.

Antalya'da Sıcaklıklar Bunalttı

40 dereceyi bulan sıcak dolayısıyla öğle saatlerinde kentteki cadde ve sokaklar boşaldı. Antalyalılar park ve bahçelerde kendilerine gölge yerler aradı, kimileri ise klimalı odalarda vakit geçirdi. Gençler ise denize akın etti. Lara plajları tıklım tıklım doldu. Güneşin yakıcı etkisinden uzaklaşmak isteyen turistler, dalgaların arasında oyun oynadı. Kumsala çıkmak yerine denizde kalmayı tercih eden tatilciler, renkli görüntüler oluşturdu.
21 dereceye ulaşan deniz suyunda serinleyemeyenler, bahçe hortumlarının suyuyla serinledi. Birbirlerini ıslatan turistler, serinliğin yanı sıra eğlenceli vakit geçirdi.
Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklıklarının artmaya devam edeceğini açıkladı. Uzmanlar ise kalp, şeker ve tansiyon hastalarını öğle saatlerinde dışarı çıkmamaları yönünde uyardı.

Kaynak: Diyarbakır Söz