At’la terapi!

Engelli bireylere yönelik dünyada yaygın olarak kullanılan atla terapi yöntemi, Diyarbakır’da da uygulanmaya başlandı. İlk etapta haftada 3 gün hizmet verecek olan Atla Terapi Merkezi’nde fiziksel, zihinsel ve duygusal bozukluğu olan çocuklar tedavi edilecek.

At’la terapi!

Muhammed YILDIZ

Diyarbakır hipodromu’nda gerçekleştirilen açılış törenine Diyarbakır valisi Hüseyin Aksoy, kurum müdürleri ve engelli çocuklar ile velileri katıldı. Merkezin açılışı öncesi bir konuşma yapan Diyarbakır valisi Hüyesin Aksoy, bugün Diyarbakır’da Türkiye’deki nadir tesislerden birini açıyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

ATLA TERAPİ

Tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de nüfusun yaklaşık olarak yüzde 12’sinin engellilerden oluştuğunu kaydeden vali Aksoy, "Özellikle toplum içerisinde bulunan engelli insanlarımızın toplumla bütünleşmesi, sosyal kültürel faaliyet içerisinde yer alabilmeleri büyük önem taşıyor. Türkiye Jokey Kulübü de bu anlamda bir sosyal sorumluluk projesi gibi Atla Terapi Merkezi'ni kurarak bu anlamda ihtiyaç duyan gençlerimize, insanlarımıza burada rehabilite olma onların toplumla bütünleşmelerini sağlama adına önemli bir imkan sunuyor. İlk aşamada haftanın 3 günü hizmet verecek olan bu tesisimiz bölgemizde ilimizde yaşayan ihtiyaç noktasında böyle bir spora gereksinim duyan insanlarımıza bu hizmeti verme fırsatı olacak" dedi.

ENGELLİLER İÇİN

Diyarbakır hipodrom Müdürü Yılmaz Çelik ise Türkiye Jokey Kulübü olarak, sorumluluklarının bilinci ile Diyarbakır’da Atla Terapi Merkezi’ni hayata geçirdiklerini söyledi. Çelik, "Atla terapi fiziksel, zihinsel ve duygusal bozukluğu olan hastalarda iyileşme ve gelişme sağlamak amacı ile atın hareketlerinden yararlanılarak özel bir tedavi yöntemi sergilenmektedir. Dünyada çok yoğun olarak kullanılan bu tedavi yöntemini bugün itibari ile Diyarbakır hipodromu’nda ihtiyacı olan engelli kardeşlerimizin hizmetine sunmuş oluyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından vali Aksoy ile engelli çocuklar tesisin açılış kurdelesini kesti. vali Aksoy, daha sonra ata binen engelli çocuklarla bir süre sohbet etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz