Bağlar'a Kentsel Dönüşüm Zirvesi!

Diyarbakır Söz'ün gündeme getirdiği ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran Bağlar ilçesindeki kentsel dönüşümle ilgili Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu Ankara'da temaslarda bulundu. Beyoğlu, Çevre ve Şehirçilik bakanlığı yetkilileriyle görüştü.

Bağlar'a Kentsel Dönüşüm Zirvesi!

Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Ankara’da Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı Ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri  Genel Müdürü Vedat Gürgen’i ziyaret etti. Görüşmede,Bağlar’da yapılması planlanan kentsel dönüşüm ile ilgili bilgi alış-verişi yapıldı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM START ALIYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri  Genel Müdürü Vedat Gürgen, geçtiğimiz günlerde beraberindeki bakanlık heyeti ile birlikte Diyarbakır’a çıkarma yaparak kentsel dönüşümün gündemde olduğu Merkez Bağlar ilçesinde, Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ile birlikte incelemelerde buluntu. Görüşve ve alandaki incelemelerden sonra Başkan Beyoğlu’nu makamında ziyaret eden Gürgen, 5 yıl içinde uygulanması planlanan kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

BEYOĞLU ANKARA TEMASLARINDA

Bu kez Başkan Beyoğlu,Ankara’daki temasları kapsamında Genel Müdür Vedat Gürgen’i bakanlıktaki makamında ziyaret etti. Görüşmenin ana gündemi, Bağlar’da yapılması planlanan kentsel dönüşüm ile ilgili karşılıklı bilgi paylaşımı,çalışmalarda gelinen son nokta ve bundan sonra izlenecek yol haritası oldu.

İLLER BANKASI GÖRÜŞMESİ

Belediyenin hayata geçireceği projeler ve hizmetler için önemli  görüşmeler gerçekleştiren Başkan Beyoğlu, İller Bankası Genel Müdürü Yusuf Büyük ile görüştü. Genel Müdür Büyük’ün makamında gerçekleşen ziyarette  krediler ve Avrupa Birliği Hibe Projeleri gibi önemli konular ele alındı. Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmenin verimli geçtiğini dile getiren Başkan Beyoğlu,yakın ilgisinden dolayı İller Bankası Genel Müdürü Yusuf Büyük’e teşekkür etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz