Bakan Günay, Kaş'taki kazıları inceledi

Bakan Günay: ''Burada oldukça ilgi çekici arkeolojik park bulmuş olacağız''

Bakan Günay, Kaş'taki kazıları inceledi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kaş'taki Helenistik dönemine ait tapınağı inceleyerek, ''Burada oldukça ilgi çekici arkeolojik park bulmuş olacağız'' dedi.

Bakan Günay, Likya Birliği Meclisi'nin devir teslim törenin ardından Kaş'taki arkeolojik kazılarda incelemelerde bulundu.

Kaş'ta Helenistik dönemine ait tapınaktaki çalışmaları inceleyen Günay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alanın uzun yıllardan bu yana şehir içinde sarmaşıklarla, bitki örtüsüyle kapatılmış, ama tarihsel yapısı olduğu bilinen bir alan olduğunu söyledi.

Birkaç yıl önce bölgede bulunan antik tiyatroda restorasyon çalışmasına başlanıldığını anlatan Günay, ''Bu alanda da bitki örtüsünün temizlenmesini ve yapıların ortaya çıkarılmasını istemiştik. Bitki örtüsüyle kaplı alanı temizledik, turizme kazandırdık. Kısa bir çalışma yaptık ve kısa bir süre içinde Kaş'ta herkesin ilgisini çekebilecek bir alan kazanmış olduk'' diye konuştu.

Bölgenin Helenistik döneminde tapınak olarak kullanıldığını, ancak daha sonraki yıllarda mezarlık olarak da kullanıldığının görülebildiğini dile getiren Günay, şöyle dedi:

''Alanın gün yüzüne çıkmasıyla Kaş'ta arkeolojik bir park oluşturma imkanına kavuştuk, Bölgede kazı çalışmaları devam ediyor. Sanıyorum bu yaz ve gelecek yaz işlerimizi tamamlamış oluruz. Burada oldukça ilgi çekici arkeolojik park bulmuş olacağız. Bir süre sonra burası ören yeri olarak düzenlenmiş bir park olacak.''

Bakan Günay, turizm açısından önemli bir yere sahip olan Kaş'ın kazılarla tarihsel kültürel değerini de artıracağını vurguladı.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz