Bakan Kılıç Ahilik Kültürü Haftası etkinliğine katıldı

Bakan Kılıç Ahilik Kültürü Haftası etkinliğine katıldı

Bakan Kılıç Ahilik Kültürü Haftası etkinliğine katıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen 'Ahilik Kültürü Haftası Kutlamaları'na katıldı.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da katılımı ile Kurtuluş Yolu'nda gerçekleşen etkinlik, halk dansları gösterisi ile başladı. Devamında gerçekleşen saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Eyüp Güler, "Ahilik Türkçe'deki cömert, eli açık anlamını taşıyan 'Akı' ile Arapça'daki kardeşim demek olan 'Ahi' kelimelerinin bir arada ifade edildiği anlamda kullanılır. Bu nedenle Ahi, vicdanını kendi üzerine gözcü koyan, helalinden kazanan, yerine ve yeterince harcayan, ölçü ve tartı ehli olan, yararlı şeyler üretip topluma sunan insandır. Ahilik teşkilatının kurucusu Ahi Evran'ı Veli'yi rahmetle, minnetle anıyor, esnaf ve sanatkarlarımız başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızın 'Ahilik Haftası'nı kutluyorum" dedi.
Konuşmanın ardından Trabzon Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından 'Şed Kuşatma Töreni' tiyatrosu oynandı. Daha sonra ilin ahisi seçilen 59 yıllık terzi Kemal Karadeniz'e kaftan giydirilip, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Samsun Valisi İbrahim Şahin tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi. Bakan Kılıç, Ahi Pilavı dağıtım yerine baktıktan sonra alandan ayrıldı.

Kaynak: DHA