Bilici gözaltında

Aralarında, İHD Genel Başkan Yardımcısı Raci Bilici'nin bulunduğu sivil toplum kuruşu üyelerinden 11 kişi gözaltına alınırken, 5 kişinin ise yakalanmasına çalışılıyor.

Bilici gözaltında

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, dün sabah evinde yapılan arama sonrası gözaltına alındı. Bilinci'nin yansıra aralarında 11 Sivil Toplum Kuruluşu üyesi de gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen terör soruşturması kapsamında İnsan Hakları Derneği Genel Başkan yardımcısı ve Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici'nin evinde arama yapıldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin aramasının arndından Raci Bilici, gözaltına alındı. Sağlık kontrolundan geçirilen Bilici, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

BAŞSAVCILIK: 11 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

 Bilici'nin de aralarında olduğu 11 sivil toplum kuruluşu üyesi daha gözaltına alınırken, 5 kişinin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü açıklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle:  "Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülmekte olan soruşturma kapsamında; PKK/KCK Terör örgütüne müzahir olarak kurulan kurumlar arasında bulunan ve bu yönde faaliyetler içerisinde yer aldığı değerlendirilen sivil toplum kuruluşları üyesi şahısların faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve PKK/KCK terör örgütü ile bağlantılarının tespitine yönelik elde edilen bilgiler doğrultusunda 16 şüpheli şahısın yakalanması amacıyla 15 Mart 2017 tarihinde operasyon gerçekleştirilmiştir. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının koordinasyonu ve talimatları doğrultusunda Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyon sonucunda Y.K., E.Ü., Ö.G., M.R.B., M.S.B., M.B., O.D., S.P., M.E.M., M.V.A. ve H.E., isimli 11 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış olup, 5 şüpheli şahısın ise yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir. Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma devam etmekte olup, safahatı ve sonucu hakkında ayrıca bilgi verilecektir."

İHD'DE BASIN AÇIKLAMASI

 Bilici’nin gözaltına alınmasına ilişkin İHD yöneticileri tarafından dernek binasında basın toplantısı düzenlendi. “İnsan Hakları Savunucularına Dokunma” pankartının açıldığı toplantıda İHD Bölge Temsilcisi Abdüselam İnceören hazırlanan basın metnini okudu. İnceören, Bilici’nin evine yapılan polis baskınından sonra gözaltına alındığını ve soruşturma dosyasında kısıtlılık kararı olduğu gerekçesiyle suçlamanın ne olduğu konusunda kendilerine bilgilendirme yapılmadığını söyledi.  İnceören, Bilici’nin derhal serbest bırakılması çağrısıyla açıklamayı sonlandırdı.

Kaynak: Diyarbakır Söz