Boğazından sülük çıktı

Batman Bölge Hastanesine kaldırılan küçük çocuğun boğazında yapılan muayenede genizine yapışık iki adet sülük çıkarıldı.

Boğazından sülük çıktı

Batman'da köyde yaşayan bir çocuk, yüksek ateş ve boğazından kanama şikayeti ile hastaneye kaldırıldı. Batman Bölge Hastanesine kaldırılan küçük çocuğun boğazında yapılan muayene sonucunda genizine yapışık iki adet sülük olduğu görüldü. Sülükler toparlanınca gülle kadar olduğu ancak gerildiklerinde 5-10 cm buldukları izlenildi.

BOĞAZINDAN SÜLÜK ÇIKTI

Batman Bölge Hastanesi KBB (Kulak Burun Boğaz) polikliniği doktorlarından Gülcihan Erken yaptığı operasyon sunucunda çocuğun boğazına kaçan sülükleri çıkardı. Erken, "Bu çıkardığımız iki hayvan sülük bu sülükler kirli sularda yaşıyorlar. Kirli suları içtiğimiz takdirde genizde, burun içinde veya boğaza herhangi bir yere yapışarak kan emmeye başlıyorlar. Bu sülükleri bir müdahaleyle çıkarmadığımız müddetçe, orada kan emerek yaşamaya devam etmeye başlıyorlar. İnsanda hem kan kaybına neden olabiliyor, hem de şişerek burun veya boğazda tıkanıklık yapabiliyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz