Bölgenin cennet ilçesi

Güneydoğu'nun saklı cenneti'ndeki konaklama sorununa butik oteller çözüm olacak

Bölgenin cennet ilçesi

Yaz aylarında yoğun turist akınına uğrayan Halfeti en büyük sıkıntı olarak gördüğü konaklamaya butik otellerle çözüm buluyor. İlçede 18 butik otelin yapılması kesinleşti. Projesi onaylanan butik otellerin ihalesi yapıldı. Kısa bir süre içerisinde butik otellerin yapımına başlanacak. İlçe artık misafirlerini butik otellerde ağırlayacak.

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesi binlerce turisti ağırlamayı hedefliyor. Doğal güzelliği ve mikroklima iklim özellikleri nedeniyle 'Güneydoğu'nun saklı cenneti' olarak da adlandırılan ilçe, turizmden daha fazla pay almak istiyor. Bölgenin en çok turist alan ilçeleri arasında yer alan Halfeti, uzun süredir konaklama sıkıntısı yaşıyordu. Kaymakamlık, konaklama sorununa butik otellerle çözüm oluyor.

BÖLGENİN CENNET İLÇESİ

Kaymakam İsmail Çiçek, devletin Halfeti için ciddi destekler sunduğunu söyledi. Kano, Ringo, jetski gibi bütün su sporlarının Halfeti’de yapıldığını anımsatan Çiçek, Halfeti ve insanının bütün yatırımları hak ettiğini belirtti.

Halfeti’nin turizm bölgesi ilan edilmesi için çalışmaların sürdüğünü kaydeden Çiçek, GAP turu yapan turistlerin büyük bir çoğunluğunun Halfeti’ye geldiğini aktardı. Turistlerin ilçede konaklama imkanı olmadığı için günübirlik geldiğini ifade eden Kaymakam Çiçek, “İlçede konaklama imkanı olmadığından ziyaretler günü birlik gerçekleşiyor. Halfeti’den Rum Kalesi, Savaşan köyü, Zeugma bölgesine tekne turları yapılmakta su üzerinde yüzen lokantalarda yemek yenmekte fakat misafirler su sporları için gerekli zamanı bulamamaktadır. Biz istiyoruz ki misafirlerimiz burada konaklasın. Burada kendileri ile baş başa kalarak huzur bulması, tabiatla bir arada kalmak meyvenin, sebzenin organiğinden yemesini istiyoruz. Bu kapsamda kalkınma ajansı tarafından kabul edilen projemizle ilçede 18 butik otel yapıyoruz. Halfeti'de doğal mimari, tabiat ve iklim şartlarına uygun butik otelleri yaparak ilçenin tek problemi olan konaklama sorununu çözmüş olacağız.” dedi.

TARİHİ YAPILARIYLA MUHTEŞEM

İlçenin büyük bir kısmının Birecik Barajı sırasında sular altında kaldığını hatırlatan Halfeti Belediye Başkanı Mahmut Özdemir ise kalan kısmını en iyi şekilde turizme hazırladıklarını anlattı. Turizm çekim merkezi olmaya aday ilçe olduğunu ifade eden Özdemir, özellikle hafta sonları günlük bin turistin ilçeyi ziyaret ettiğini söyledi. İlçede yapılaşmaya izin olmadığı için otel yapamadıklarını anımsatan Özdemir, çözümü butik otelde bulduklarını belirtti.

Bu arada ilçeye gelen turistler de oldukça memnun. Aynı anda ilçe kıyısındaki Fırat Nehri üzerinde onlarca tekne hareket halinde ilerlerken küçük ilçenin nüfusunun 10 katından fazla turist ağırladığı belirtiliyor. Yerli turiste doyan ilçe yabancı turistlere yelken açıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler