Görüş Bildir

"Botan Vadisi çocuklarımıza bırakacağımız en güzel miras olacak"

Botan Vadisi'nin milli park ilan edilmesinin ardından basın mensupları ile incelemede bulunmak üzere Kalander Köyüne giden Siirt Milletvekili Osman Ören, "Burası çocuklarımıza bırakacağımız en güzel miras olacak." dedi.

Güzelliği ve tarihi yönüyle dillere destan olan Botan Vadisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayıyla Milli Park oluyor. Vali Ali Fuat Atik, beraberinde Siirt AK Parti Milletvekili Osman Ören, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ekrem Olğaç ile birlikte Botan Vadisi'nde incelemelerde bulunarak, yapılacak çalışmalar hakkında Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Nevzat Amcalar ve teknik elemanlardan bilgi aldı.

Botan Vadisi'nin milli park ilan edilmesinin ardından bölgede istihdam sağlanacağını ifade eden Siirt Milletvekili Osman Ören, buraya gelecek turistlerin bölgenin doğal güzelliklerini tanıtma fırsatı yakalayacağını söyledi.

Ören, "Burası çocuklarımıza bırakabileceğimiz en güzel miras olacak. Siirt'te çok verimli tarım alanları var ve Allah'a şükürler olsun çok güzel bir ilerleme var. Bunun yanında Siirt'te hayvancılık alanında da hatırı sayılır çok iyi bir gelişme sağladık. Bir de turizm sektörü var. İnşallah bu milli park projesi ile turizm sektöründe, hem istihdama yönelik hem de bu bölgenin doğal ve tarihi güzelliklerini tüm dünyaya tanıtmak sureti ile buraya turizmi çekeceğiz." ifadelerini kullandı.

Tillo ve Eruh ilçeleri sınırlarında bulunan Botan Vadisi'nin milli park olmasına ilişkin bir açıklama yapan Vali Atik, Siirt'in turizm potansiyelinin gelişmesine çok ciddi katkı sağlayacağını kaydetti.

Botan Vadisi'nin milli park ilan edilmesiyle kentin doğa ve inanç turizminin canlanacağını ifade eden Atik, "Botan Vadisi Milli Parkı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak yürürlüğü girmiştir. Ülkemize ve ilimize hayırlı olsun. Botan Vadisi Milli Parkı'nın, Siirt'in turizm potansiyeline ve gelişmesine çok ciddi katkı sağlayacağına inanıyoruz." dedi.

Botan Vadisi'nin milli park ilan edilmesi için birçok kez girişimlerde bulunduğunu ve çok çaba sarf ettiğini aktaran Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Nevzat Amcalar, Botan Vadisi'nin milli park ilan edilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu ve bunun Siirt'e çok büyük bir katkı sağlayacağını kaydetti.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi