'Bu tuzağa düşmeyin'

İslam dininde ve geleneklerimizde yılbaşı kutlamalarının yerinin olmadığı bildirildi.

'Bu tuzağa düşmeyin'

Din adamları, kimine göre Noel kimine göre yılbaşı olarak kabul edilen kutlamaların, İslam dininde ve geleneklerimizde yerinin olmadığı gibi “Bu tuzağa düşülmemesi” istendi.

Din adamları, “Yılbaşı kutlamaları sadece eğlence, kumar ve alkol sektörünün yüzünü güldürmektedir. Bunların kurduğu tuzağa hiçbir Müslüman kardeşimiz düşmemelidir" dedi.

 

BU TUZAĞA DÜŞMEYİN

Yapılan yazılı açıklamada, 2012 yılının dünyanın bir çok bölgesinde ölüm ve acılara neden olduğunu, yeni yılda kardeşliğin, dostluğun ve barışın hüküm sürmesini dilediğini belirtirken, yılbaşı kutlamalarının dış güçlerin ekonomik ve kültürel sömürü aracı olduğunu kaydetti. Hıristiyanlar'ın Hz. İsa'nın doğumunu Noel Bayramı olarak kutladığı hatırlatılarak şöyle denildi:

 

DİNİMİZDE YASAKTIR

"Dünya'nın birçok coğrafyasında Miladi yılın bitimi ve Noel kutlanmaktadır. Bu kutlamaların İslam dini ve Türk kültüründe yeri yoktur. Hz. İsa, her Müslüman'ın iman ettiği büyük bir peygamberdir. Böyle bir peygamberin doğum gününü dansözlerin raksı, alkol sınırlarını aşmış sarhoşların naraları, kesilen çam ağaçları ve rezalet sınırlarını aşmış manzaralarla kutlamamalıyız. 'Hakkın gelip, batılın zail olduğu' ayeti ile de ifade bulan ve Mekke'nin fethine rastlayan bu geceyi dinimize, inancımıza ve yaşam tarzımıza uygun kutlayalım. Yılın bitimini ömürden giden, kaybolan zaman sermayesi olarak görmeli ve muhasebesini yapmalıyız."

Kaynak: Diyarbakır Söz