Bursa'da İnşaat Çöktü, İşçiler Göçük Altında Kaldı

Bursa'da, yeni beton atılan tek katlı inşaatta meydana gelen göçükte moloz yığınlarının altında kalan 2 kişi, itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Bursa'da İnşaat Çöktü, İşçiler Göçük Altında Kaldı

Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesi Beşevler Mahallesi Yıldırım Caddesi üzerinde saat 19.00 sıralarında Müteahhit Yaşar Yılmazer'e ait inşaatın betonunu döken işçilerin bir kısmı dışarı çıktı. İşçilerden Mevlüt Aktürk beton döküldükten sonra inşaatın etrafına girilmemesi için şerit çekmeye çalışırken, müteahhitin arkadaşı soyadı belirlenemeyen Nihat adlı kişi de yardım etmek için inşaata girdi. Bu sırada betonu yeni atılan inşaat büyük bir gürültü ile çöktü. İki kişi göçük altında kaldı. Diğer çalışanların ihbarı üzeerine olay yerine çok sayıda kurtarma ekibi, itfaiye ve ambulans sevk edildi.
İtfaiye ekiplerinin yoğun çalışması ile göçük altındaki işçi Mevlüt Aktürk'ü kurtararak 112 marifetiyle Çekirge Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Diğer kişi ise itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu beton yığının altından çıkartılarak Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunduğu bildirildi.
Göçen inşaatta çalışanişçilerinden İlhan Yaprak,"Güvenlik şeridini çektik eve gidecektik, göçük meydana geldi. Onlar da güvenlik şeridini çekiyorlardı. Son çıkartılan müteahhitin misafiriydi zaten, işçi değildi" dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz