Çat kapı misafiri gelenlere kaçmaz tatlı tarifi! 3 malzemeyle tatlınız hazır

Farklı lezzetler arayışında olanlara özel tarif geldi. Herkesin bayılacağı elmalı kurabiyeler ansızın gelen misafirler için pratik ve kolaydır. Evde kolayca elmalı kurabiye yapılırken tarif ve malzemeler haberimizde.

Çat kapı misafiri gelenlere kaçmaz tatlı tarifi! 3 malzemeyle tatlınız hazır

Mis kokusuyla komşuları kıskandıracak elmalı kurabiye tarifi geldi. Basit ve pratik şekilde hazırlanan çay saatlerinizi zenginleştirecek elmalı kurabiye yediden yetmişe herkesin beğenisini topluyor. Evde kıyır kıyır yapılacak kurabiye malzemeleri…

MALZEMELER

İç harcı;

1 adet elma

2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz

1 çay kaşığı tarçın

Yarım fincan şeker

Hamuru İçin ;

1 tatlı kaşığı yoğurt

50 gram margarin

Yarım fincan pudra şekeri

1 paket vanilya

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 su bardağı un

Süslemek İçin ;

Pudra şekeri

HAZIRLANIŞI

Kurabiyeleri yapmaya başlamadan önce iç harca hazırlanır. Elmalar rendelendikten sonra tavaya alınır ve üzerine şeker, tarçın eklenerek suyu çekene kadar kavrulur. Suyunu çekmesiyle beraber ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Soğuyan cevizler eklenerek karıştırılır. Devamında hamurun yapılışına geçilir. Oda ısısında olan margarin ve tüm malzemeler alınarak karıştırılır. Macun kıvamına gelene kadar yoğurularak kulak memesi kıvamı için yeterli un ilave edilir. İstenilen şekil verilerek içerisine harç konulur. Önceden ısıtılan 170 derecelik fırında 20 dakika pişmaya bırakılarak fırından çıktığında soğumaya bırakılır. Afiyet olsun.

Kaynak: Diyarbakır Söz