Çimler Ne Zaman Biçilir?

Yaz kapıda ve birçok ev sahibi için çimleri biçmek atık bir zorunluluk. Siz çimleri doğru zamanda mı biçiyorsunuz?

Çimler Ne Zaman Biçilir?

Özellikle müstakil ev sahipleri ve site sakinleri için bu durum önem arz ediyor. Bu görünüşte sıradan aktivitenin zamanlaması, çimlerinizin canlılığı ve görünümü açısından önemlidir. Çimler Ne zaman Biçilir?, sorusunun cevabı da dolayısıyla önemli. Fransız medya kuruluşu Linternaute , gün sonunun neden çim biçme için ideal zaman olduğuna dair bir yazı yayımladı. 

Çimler Ne Zaman Biçilir?

Güneş sonrası, çim biçme makinesine yapışan ıslak toprak yığınlarına yol açabilecek sabahın nemli nemini atlatarak zemin kuruma şansı buldu. Bu sadece işi daha verimli hale getirmekle kalmaz, aynı zamanda makinedeki yapışkan çimlerin temizlenmesinden kaynaklanan rahatsızlığı da önler.

Sağlık ve Makineler için Daha Soğuk Koşullar Önemli

Daha serin akşam saatlerinde çim biçmek hem kişi hem de ekipman üzerindeki yükü azaltır. Öğle sıcağının en yoğun olduğu saatlerde kullanılan çim biçme makineleri aşırı ısınmaya ve aşınma ve yıpranmaya karşı daha hassastır.
Bu faydalara rağmen, hâlâ daha az ideal biçme zamanlarını tercih ediliyor. Çoğu zaman alışkanlıktan, sabah serinliğini tercih etmekten ya da en iyi biçme uygulamalarını bilmemekten.

Ancak öğleden sonra veya akşamın erken saatlerinde çim biçmek, çimlerinizin sağlığını önemli ölçüde artırabilir. Bu zamanlama sadece bunaltıcı günlerde sıcak çarpması riskini en aza indirmekle kalmaz, aynı zamanda daha sağlıklı bir çim oluşmasını ve hem çim biçen kişi hem de çim biçme makinesinin kendisi için daha keyifli bir deneyim sağlar.
Pek çok kişi için mükemmel çim arayışı devam ederken, çim biçme programınızda yapacağınız basit bir ayarlama, o yemyeşil manzaraya ulaşmanın anahtarı olabilir.
 

Kaynak: Diyarbakır Söz