Çocuklara sünnet şöleni

Çalışma Sosyal ve Aile Bakanlığı Diyarbakır İl Müdürlüğü bünyesinde koruma altında kalan dezavantajlı erkek çocuklar için Diyarbakır Belediyesince, sünnet şöleni ve kına gecesi düzenledi.

Çocuklara sünnet şöleni

Diyarbakır Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Çalışma Sosyal ve Aile Bakanlığı Diyarbakır İl Müdürlüğü bünyesinde koruma altında kalan erkek çocuklar için sünnet şöleni ve kına gecesi düzenledi. Gazi Köşkü Hevsel Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen geceye bir çok kişi katıldı.

Çocuklar süslenen araçlarla şehir turu attı

Şölen için sünnet kostümleri giydirilerek hazırlanan çocuklar, Büyükşehir Belediyesi tarafından süslenen otobüslerle bulundukları yerden alınıp şehir turu attı. Şehir turunun ardından Gazi Köşkü’ne getirilen çocukları Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla'nın eşi Lütfiye Atilla karşıladı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan sünnet şöleninde Mevlit-i Şerif okundu ve dualar edildi. Düzenlenen programda sünnet edilen çocuklar, kendileri için hazırlanan sünnet tahtına oturdu.

Çocuklara kına yakıldı

Sünnet şöleninde çocuklar halay çekti, palyaçolar eşliğinde çeşitli oyunlar oynayarak eğlenceli dakikalar geçirdi. Çocuklarla birlikte halay çeken Atilla, ardından kına yakma merasiminde çocukların avuçlarına kına yakarak çeşitli hediyeler dağıttı. Çocuklar ve katılımcılarla yakından ilgilenen Atilla, sorun ve taleplerini de dinledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler