Görüş Bildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Münbiç'e de gidilecek

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi de Münbiç'te kanallar açıyorlar. Bu ne demektir biliyor musunuz? Evet 'biz mezarı hazırladık, gelin defin merasimini yapın'. Oraya da gidilecek." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Münbiç'e de gidilecek

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şimdi de Münbiç'te kanallar açıyorlar. Bu ne demektir biliyor musunuz? Evet 'biz mezarı hazırladık, gelin defin merasimini yapın'. Oraya da gidilecek, niye? Çünkü bize söz verdiler, '90 günde burayı terk edeceğiz' dediler, terk etmediler. Gereği yapılacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hükümet Meydanı'nda düzenlenen Toplu Açılış Törenine katılarak, vatandaşlara hitap etti.

'Münbiç'e de gidilecek'

5 aylık bir aranın ardından Ispartalılarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Erdoğan, tüm ilçelerdeki vatandaşları da selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bekası ve vatanın selameti için canlarını feda eden şehitlere Allah'tan rahmet diledi, yaralanarak gazi olanlara da selamlarını iletti.

Isparta'ya olan şükran borcunu ödemek istediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 ay önce 27 Mayıs'ta Isparta'ya gelerek vatandaşlardan 24 Haziran'da "sandıkları patlatmasını" istediklerini anımsattı.

Ispartalıların kendilerine verdiği sözü tuttuğunu ve 3-1 yaptıklarını anlatan Erdoğan, "Demek ki biraz daha çalışsaydık 4-0 olacaktı. Isparta 24 Haziran'da bir kez daha çok güçlü bir şekilde ülkesine, partisine, milletin adamına sahip çıktı. Isparta sadece demokrasinin değil, aynı zamanda vefanın da şehri olduğunu tüm dünyaya gösterdi. Şahsımı yüzde 58,75 ile cumhurbaşkanlığı makamına layık gören tüm Ispartalı vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Aynı şekilde AK Parti'yi yüzde 47,7 oy oranıyla birinci parti yapan, Cumhur İttifakı'nı da yüzde 61 ile zirveye taşıyan tüm kardeşlerime el kalbi şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinde sandığa giderek hür iradeleriyle tercihte bulunan tüm vatandaşlara teşekkür ederek, "Rabbim kardeşliğimizi, muhabbetimizi, yol arkadaşlığımızı daim eylesin diyorum." ifadesini kullandı.

Isparta'ya 4 bini aşkın uzman erbaşın bröve törenine geldiklerini anımsatan Erdoğan, "Buradan bir yolculuğa çıkacaklar. Bunlar komando ve hepsi kahramanlar. Bunlar ülkemizin dört bir yanını, vatan topraklarını inşallah koruyacaklar." dedi.

Önlerinde yeni bir seçim olduğunu, Mart 2019'da sandığa gideceklerini ve 5 yıl süresince şehirlere hizmet edecek yerel idarecileri belirleyeceklerini bildiren Erdoğan, vatandaşlara "Buna hazır mıyız?" diye sordu.

Vatandaşlardan olumlu yanıt alan Erdoğan, "Çok çalışacağız. İlçeleriyle beraber Isparta merkez, tamam? Ama çok gayret. İşi hafife almayacağız, sağlam tutacağız. İnşallah size hizmetkar olacak belediye başkanlarıyla, encümen, meclis her şeyiyle Isparta'yı çok daha farklı bir yere taşıyacak bir kadroyu istiyoruz ki Mart 2019 kuralım. Bunu sizlerle beraber yapacağız. Siz isterseniz olur, karar mercii sizsiniz. Buna hazır mıyız? Hemen buna başlıyoruz, geciktirmek yok." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Haziran'da ülkesine, devletine ve istikbaline sahip çıkan Isparta'nın mahalli idareler seçimlerinde de tavrını yine hizmetten, projeden, eser siyasetinden yana koyacağına inandığını vurgulayarak, "Isparta'nın bizi mahcup etmeyeceğini de çok iyi biliyorum." ifadesini kullandı.

Komando uzman erbaşların törenine katılarak onların sevincine ortak olduklarını belirten Erdoğan, uzman erbaşları, ailelerini ve komutanlarını tebrik etti.

'Bölücü terör örgütü tarihinin en büyük hezimetini yaşıyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün mezun olan aslanların öz güvenini, disiplinini, cesaretini görünce Türkiye'nin Cumhurbaşkanı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Başkomutanı olarak gerçekten büyük bir gurur duydum. Bu evlatlarımız terörle mücadele operasyonlarında son derece kritik görevler üstlenen birimlerimize gidiyorlar. Isparta'da yetişen bu uzman erbaşlarımızın da katılımlarıyla yurt içinde ve yurt dışında birbirinden başarılı operasyonlara imza atan bu birliklerimizin daha da güçleneceğine inanıyorum. Attığımız kararlı adımlar sayesinde Cerablus'tan El Bab'a, Afrin'den Irak'ın kuzeyine, Cudi'den Gabar'a, Tendürek'e kadar çok zor coğrafyalarda güvenlik kuvvetlerimiz terör örgütlerine kan kusturuyor, kan. Ne demiştik, 'inlerine gireceğiz, inlerine'. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar bu millete ihanet edeni oralarda da bırakmayacağız. Bilhassa bölücü terör örgütü tarihinin en büyük hezimetini yaşıyor. Telsiz konuşmalarından ne tür yılgınlık, ne tür bir yenilmişlik duygusu içinde olduklarını gayet iyi dinliyoruz, biliyoruz. Saha hakimiyeti de psikolojik üstünlük de şu an hiç olmadığı kadar güvenlik birimlerimizin eline geçti."

"Şehitlerimiz olmuyor mu? Oluyor. Tabii içimiz de kan ağlıyor." ifadesini kullanan Erdoğan, "Eyvallah, ama biz şunu da biliyoruz, 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler ancak siz bilemezsiniz' onun için biz Rabbimizin bu müjdesini de bildiğimiz için diyoruz ki onlar Sevgililer Sevgilisi Peygamberimize komşu olarak gidiyor, onların makamları çok yüce. Rabbim bize de o makamları layık kılsın inşallah. O öyle sıradan bir makam değil, rastgele bir makam değil." dedi.

İstiklal Marşı'nın "Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda, canı cananı bütün varımı alsın da Hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda" dizelerini aktaran Erdoğan, "Evet, işte biz bu adaylarımızı oralara bugün uğurladık ve bu adaylarımızda evelallah bu vatana ihanet edenlere oraları ne yapıyor? Mezar. Ne yaptılar? Kanallar açtılar, öyle mi? O kanallara bunları gömdük mü? Gömdük. Şimdi de Münbiç'te kanallar açıyorlar. Bu ne demektir biliyor musunuz? Evet 'biz mezarı hazırladık, gelin defin merasimini yapın'. Oraya da gidilecek. Niye, çünkü bize söz verdiler, 90 günde burayı terk edeceğiz dediler, terk etmediler, gereği yapılacak." diye konuştu.

Erdoğan, bölücü terör örgütünün vatandaşlar üzerindeki baskı ve zulmünün neredeyse kalmadığını ancak şimdiden bazı muhtarların aranarak tehdit edildiğini belirterek, "Isparta'dan bütün muhtarlara sesleniyorum. Yine geçmişteki gibi bu adamlardan korkarak, bu korsanlardan, bu alçaklardan, bu katillerden korkarak eğer bu vatan topraklarını satacak olursanız, bu millet size muhtarlık ücreti, maaş ödüyor, bu millet size hakkını helal etmez. Biz de bunun hesabını size sorarız." diye konuştu.

Vatandaşlar yerine Kandil'deki terör baronlarına hizmet eden belediyelerden akan muslukların, kayyumlar sayesinde tamamen kesildiğini dile getiren Erdoğan, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki kardeşlerimiz uzun yıllar sonra belediyelerde hizmetle yatırımla tanıştı. Daha 2-3 yıl öncesine kadar bölücü örgütün, şehir eşkıyalarının hendek ve çukur zulmüne maruz kalan ilçelerimizde, hamdolsun bugün huzur, emniyet, refah, kalkınma var. Bütün bölge şu anda bambaşka, parklarıyla bahçeleriyle piknik alanlarıyla vesaire. Hem turizmde hem altyapı yatırımlarında bu şehirlerimizde çok ciddi bir hareketlenme var. İnşallah önümüzdeki dönemde de bu hamlelerimizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

'Terör örgütlerine ve bu örgütlere kapı kulluğu yapan..'

Bölücü terör örgütünün millete bir daha musallat olmaması için her türlü tedbiri aldıklarını, almaya da devam edeceklerini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şu gerçeğin herkes tarafından bilinmesini istiyorum, Türkiye'nin geleceğinde terör örgütlerine ve bu örgütlere kapı kulluğu yapan hiç kimseye yer yoktur. Bölücü örgütün belediye başkanı tayin etmesine de belediye imkanlarının şehir eşkıyalarına peşkeş çekilmesine de asla tahammülümüz olamaz. Ülkemizin 81 vilayetinde hizmet, kalkınma, yol, köprü, okul yapılması için devlete ödenen vergilerin çukurlara gömülmesine, dağlara saçılmasına müsaade etmeyeceğiz. Bugün bröve takan aslanların her birinin gözüne yansıyan kararlılık, teröre karşı ülkemizin ve milletimizin güvencesidir. Rabb'im askerlerimizi korusun onları daima muzaffer kılsın."

"Katiller ordusunu bozguna uğrattık"

Erdoğan, ülke olarak bugünlere kolay gelinmediğine işaret ederek, terörle mücadeleden savunma sanayisine, demokrasiden yatırımlara kadar her alandaki başarıları dişleriyle, tırnaklarıyla kazıyarak elde ettiklerini belirtti.

Son 16 yılda içeriden ve dışarıdan sayısız operasyona maruz kalındığını anlatan Erdoğan, hem bu saldırıları savuşturduklarını hem de reform ve yatırım hamlelerini herhangi bir kesintiye uğratmadan devam ettirdiklerini söyledi.

Erdoğan, bir dönem karanlık suikastlerle milletin tekrar kardeş kavgasına sürüklenmeye çalışıldığını ifade ederek, "Ama biz birbirimize daha çok kenetlendik. Emniyet ve yargı içindeki ihanet çeteleri vasıtasıyla hukuk kılıfı altında darbeye kalkıştılar. Kurdukları tezgahı başlarına geçirdik. Dünyanın en eli kanlı terör örgütlerini üzerimize saldılar. Suriye ve Irak'ta yaptığımız hamlelerle katiller ordusunu bozguna uğrattık. FETÖ eliyle ülkemizi topyekun işgale yeltendiler. Namlulara göğsümüzü siper ederek bu girişimi de püskürttük. 15 Temmuz gecesi milletimizle, sizlerle beraber Feto'cü hainlere ve bu hainleri üzerimize salan ağababalarına unutamayacakları bir ders verdik." diye konuştu.

Güvenlik güçlerince bu örgüte ait Isparta'da 100 kilo altın, 5 milyon dolar da para bulunduğunu ifade eden Erdoğan, Türk milleti olarak dünya demokrasi tarihine altın harflerle kazınan bir büyük destana hep beraber imza attıklarını söyledi.

"2023 hedeflerimize kadar durup dinlenmeyeceğiz"

Erdoğan, ülkenin bu kez ekonomi üzerinden sınanmaya çalışıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Ancak bu sefer de amaçlarına ulaşamadılar. Piyasamız ilk dalgayı atlattıktan sonra yeniden toparlanmaya başladı. Biz de aldığımız tedbirlerle bu süreci hızlandırdık. Şimdi bir taraftan kamu bütçesine ilave yük oluşturan alanlardaki açıkları kapatıyor, diğer taraftan da reel sektörümüzün çarklarının dönmesini hızlandıracak uygulamaları devreye alıyoruz. Önümüzdeki dönemde kalkınmadan, istihdamdan, sosyal yardımlardan taviz vermediğimiz gibi tasarruf politikalarımızdan ve bütçe disiplinimizden de kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Şimdiye kadar olduğu gibi yine emeklimizin, işçimizin, memurumuzun, esnafımızın, engellimizin, yaşlımızın, dul, yetim ve şehit yakınımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Daha dengeli ve istikrarlı bir şekilde ekonomik büyümemizi sürdüreceğiz. 2023 hedeflerimize kadar durup dinlenmeyeceğiz."

"Ya bu ne vicdansızlıktır"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ameliyatların durdurulduğuna ilişkin iddialarına değinen Erdoğan, "Geçenlerde çıkmış eline almış bir kağıt, paçavra, Mecliste konuşuyor. Gazi'deki bir hastanede oraya bir talimat gitmiş; 'Artık ameliyatlar yapılmayacak.' Bunu gördünüz mü, duydunuz mu?" dedi.

Alandakilerin "Boşver onu" sözleri üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:

"Ben zaten onun ne mal olduğunu biliyorum. O'nu ben nereden tanırım, O'nu ben SSK'nin başında olduğu zamandan tanırım. SSK'yi nasıl çökerttiğini gayet iyi bilirim. Şu anda yaş olarak benim jenerasyonumda olanlar da onu çok iyi bilir. Hastane kuyruklarında benim vatandaşımın nasıl beklediğini çok iyi biliriz. Bunlar ölüleri bile rehin aldılar, hastanelerin morglarına koydular, bunlar böyle adamlar. Bay Kemal, hastanelerde tedavi, ameliyat durdu mu durmadı mı, gel de Isparta'da şehir hastanesine bak. Yalan olur da böylesi de olur mu? Ya bu ne vicdansızlıktır. Atıyorsun da dikkatli at, en güçlü olduğumuz alandan bizi vuracağını zannediyorsun, vah zavallı vah. Sen bittin, bittin. Tükendin sen, yapacağın bir şey yok. İnşallah benim aziz milletim, Mart 2019 seçimlerinde sana öyle bir ders verecek ki bir daha belini doğrultamayacaksın. Şimdi onun hazırlığını hep beraber yapacağız."

'Memleketin üzerine 'acı sakız gibi yapışan' bir ana muhalefete sahibiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Herkesin gözü önünde yaşanan bir hadiseyi siyasi rant devşirmek için eğip büken, memleketin üzerine 'acı sakız gibi yapışan' bir ana muhalefete sahibiz." dedi.

Erdoğan, "(CHP) Geçmişlerindeki ekonomik mandacılık lekesini temizlemek yerine, bir de utanmadan ekonomik bağımsızlık dersi vermeye yelteniyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ana muhalefet partisi kendi tarihiyle yüzleşene kadar ipliklerini pazara çıkarmaya devam edeceğiz." dedi.

Erdoğan, "(CHP) Bunların tarihi kimi zaman Mussolini'nin faşist rejimine selam göndermelerle, kimi zaman Nazi Almanya'sına övgülerle kimi zaman da Amerikan bayrağıyla poz vermelerle doludur." ifadelerini dile getirdi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi