Cumhurbaşkanı Gül'ün Silikon Vadisi'ndeki incelemeleri

Gül, Google, Facebook ve Microsoft gezileri ile Twitter'da değerlendirmelerde bulunurken, burada çalışan Türk mühendislerle çekilmiş fotoğraflarını da yayımladı

Cumhurbaşkanı Gül'ün Silikon Vadisi'ndeki incelemeleri

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki temasları kapsamında gerçekleştirdiği Silikon Vadisi ziyaretini, Twitter aracılığıyla değerlendirdi.

Gül, Twitter'daki hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada, ziyaretleri kapsamında ilk uğradığı yerin Google olduğunu belirtti.

Google'ın kurucularından Sergey Brin'in kendilerini karşıladığını ifade eden Gül, Google'daki Türk mühendislerle beraber çektirdiği fotoğrafı da yayımladı.

Sürücüsüz otomobil

Cumhurbaşkanı Gül, Sergey Brin'ın kendisine Google'ın en yeni buluşlarından olan Google Glasses'ı gösterdiğini de bildirerek, ''Gözlüğün üst köşesindeki küçük ekranda canlı bir video vardı'' dedi.

''Sergey bize Google'ın insansız giden arabasını tanıttı'' diyen Gül, şunları kaydetti:

''Sergey, Hayrunnisa Hanım ve ben üçümüz arabanın arkasına oturduk. Otobana çıktık, araba 80 mile yakın sürat yaptı. Harikaydı. Otobana aniden çıkınca güvenlik ekipleri epey bir telaş yaşadı.''

Facebook ziyareti

Cumhurbaşkanı Gül, ikinci duraklarının Facebook olduğunu belirterek, ''Bize bütün kampüsü gezdirdiler. 3000 kişinin çalıştığı muhteşem bir kampüs'' değerlendirmesinde bulundu.

Facebook gezisi ile ilgili bir fotoğraf yayımlayan Cumhurbaşkanı Gül, fotoğrafta sol tarafındaki kadının Facebook'u bugünkü haline getiren Sherly Sandberg olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, Facebook'ta çalışan genç Türk mühendislerle birlikte olduğunu ifade ederek, mühendislerle çektirdiği fotoğrafa da yer verdi.

Windows 8 ile ilgili bilgi aldı

Bugün son olarak Microsoft'a gittiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Gül, ''Windows 8 ile ilgili bize bilgi verdiler, ben de denedim'' dedi.

''Microsoft'un çok başarılı genç Türk çalışanlarıyla hatıra fotoğrafı'' çektirdiklerini belirten ve bu fotoğrafı yayımlayan Gül, ''Bu büyük teknoloji şirketlerinde hepsi birbirinden parlak, dünyanın en iyi üniversitelerinden mezun gençlerimizi görmek beni gururlandırdı'' açıklamasında bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz